Internationalt topjob til Aarhus 2017-direktør

Rebecca Matthews, direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, er udpeget som ny direktør for det prestigefyldte, internationale Goodenough College i London fra 1. oktober 2018.

Efter fem succesfulde år med Europæisk Kulturhovedstad skal Rebecca Matthews nu stå i spidsen for det traditionsrige Goodenough College, der med tilbud om bolig i det centrale London og fælles studieaktiviteter skaber rammerne for 700 studerende og forskere fra hele verden. Rebecca Matthews vil blandt andet få ansvaret for udviklingen af nye kultur- og uddannelsesprogrammer.

”Jeg er meget beæret over at få mulighed for at lede denne helt unikke institution og være med til at føre den ind i næste, spændende fase af sin historie sammen med medarbejderne og de studerende, der udgør næste generation af talentfulde, globale ledere,” siger Rebecca Matthews.

Goodenough College er kendt for at skabe et attraktivt miljø, hvor de daglige studier på nærliggende universiteter kombineres med et stimulerende socialt, kulturelt og intellektuelt program og muligheden for et livslangt, internationalt netværk.

Listen over alumner fra Goodenough College tæller både politiske, forretningsmæssige og kulturelle ledere som den tidligere sydafrikanske præsident F.W. de Klerk, tidligere premierminister i New Zealand, Helen Clark, og den Oscar-nominerede, indiske filmproducer Ashvin Kumar.

Hendes Majestæt Dronning Elizabeth II er protektor for Goodenough College og er med sine jævnlige besøg med til at kaste glans over aktiviteterne.

Rebecca Matthews vil også få ansvaret for slottet The Burn, der med sin smukke beliggenhed i naturskønne omgivelser i Skotland, tilbyder korte ophold til grupper af studerende fra hele verden.

Forud for ansættelsen som direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, har Rebecca Matthews haft flere internationale topposter inden for kunst og kultur, og hun forlader Aarhus efter fem års intensivt arbejde med planlægningen og gennemførelsen af ​​en spektakulær og yderst vellykket kulturhovedstad i 2017.

Formanden for Goodenough College, Eric Tracey, fremhæver Rebecca Matthews’ fremragende resultater som årsagen til at valget faldt på netop hende. 

"Rebeccas erfaringer som topleder, hendes internationale udsyn og kontakter indenfor kunst og kultur er enestående. Hun er klar til at stå i spidsen for forandringer og nye initiativer med en stærk sans for værdier og ansvar. Vi er glade for at få hende ombord,” siger Eric Tracey.

Aarhus-borgmester og formand for Fonden Aarhus 2017, Jacob Bundsgaard, glæder sig også på Rebecca Matthews’ vegne:

"Europæisk Kulturhovedstad har bidraget til at styrke vores identitet som danskere og europæere, skabt økonomisk vækst og øget vores sociale og kulturelle kapital. Vi skylder Rebecca Matthews en stor tak og ønsker hende held og lykke i den nye rolle,” siger Jacob Bundsgaard.

Om Goodenough College, London:
Goodenough College blev grundlagt i London i 1930 af den fremtrædende bankmand Frederick Craufurd Goodenough, der ønskede at tilbyde boligmuligheder for mandlige studerende og forskere fra Commonwealth-landene. I dag huser Goodenough College mere end 700 studerende og forskere af begge køn fra mere end 90 lande i verden.

Goodenough College ligger i et roligt parkområde i hjertet af Bloomsbury, Londons største universitetskvarter, en stenkast fra både byens finansielle kvarter og teaterdistriktet West End.

Rebecca Matthews bliver den første kvindelige direktør for Goodenough College.

Hjemmeside: www.goodenough.ac.uk

Download pressemeddelelse