Hvordan ville kvinder tackle verdens problemer?

Den internationalt anerkendte kunstner Yael Bartana samler nu nogle af verdens skarpeste kvindelige eksperter i Aarhus med forestillingen WHAT IF WOMEN RULED THE WORLD? Mød blandt andre den prisvindende fredsaktivist Anat Saragusti, medstifter af det islandske Piratparti Birgitta Jónsdóttir og Anja Dalgaard-Nielsen, leder af Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet.

Forsvarsrådgivere, soldater, fredsaktivister, humanitære forkæmpere og intellektuelle er sat sammen for at løse den globale nødsituation og stoppe dommedagsuret, før det er for sent. Rammen er Dr. Strangeloves krigshovedkvarter, den kendte kommandocentral fra filmen af samme navn. Den sexistiske profeti fra filmen var en overlevende kerne af mandlige ledere, som skulle genbefolke jorden med ti kvinder til hver mand. Med dette scenarie som inspiration forestiller vi os det omvendte: Hvad, hvis kvinderne styrede verden? Hvis en lille gruppe kvinder skulle redde verden, mens uret tikkede. Det sætter scenen, hvor en ny nødsituation opstår hver dag med store spørgsmål om sikkerhed, forsvar eller mennesker, der skal flyttes. Skuespillere og eksperter levendegør scenariet, som skifter hver aften.

Værket er skabt af Yael Bartana, som er kendt for at bruge opdigtede scenarier for at undersøge spørgsmål fra den virkelige verden. Det kan opleves tre aftener fra 23. til 25. november klokken 19.30 til 21.20 i Studio 1, Filmbyen.

Vær med i kommandocentralen
WHAT IF WOMEN RULED THE WORLD? er et stærkt internationalt værk med en fantastisk række eksperter og skuespillere. Det er et eksperiment, der mikser debat, teater og film. WHAT IF WOMEN RULED THE WORLD undersøger, hvordan et kvindedomineret samfund ville tackle problemer som klimaforandringer, militær oprustning og atomkrig. Her bruger vi kunsten til at gentænke de udfordringer, som ledere står med i dag og i morgen,” siger Rebecca Matthews, administrerende direktør i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

”Ved at samle nogle af de bedste kvindelige hjerner, udforsker vi konsekvenserne af beslutninger taget af mænd. Vi sætter fokus på problemer, hvor kvinder ofte er i frontlinjen og bliver mål for terror, misbrug og social kontrol. Yael Bartana leger med fiktionen i dette ekstraordinære nye værk, som blander kunst og virkelighed i en omvendt udgave af Dr. Strangeloves kommandocentral,’ siger Juliana Engberg, programdirektør, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

‘Yael Bartana løfter os ud af dagligdagen og sætter os i centrum I tidens store beslutninger. Manchester International Festival er stolte af at have samarbejdet med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 om denne vigtige produktion,” siger John McGrath, kunstnerisk og administrativ leder af Manchester International Festival.

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Filmby Aarhus præsenterer WHAT IF WOMEN RULED THE WORLD? - et samarbejde mellem Manchester International Festival og Aarhus 2017.

Billetpris: 190 kr. Studerende: 100 kr. Grupper på min. 10 personer: 80 kr. Forestillingen er på engelsk.

Køb billet og se oversigt over eksperterne