Hendes Majestæt Dronning Margrethe åbner udstillingen Jorn+Munch

Hendes Majestæt Dronning Margrethe har givet tilsagn til at deltage i den officielle åbning af udstillingen Jorn+Munch, der er et af højdepunkterne i programmet for Europæisk Kulturhovedstad 2017. Åbningen finder sted den 10. februar kl. 14.30 på Museum Jorn i Silkeborg.

Det bliver en kongelig oplevelse, når de to absolutte mestre inden for nordisk kunst, Edvard Munch og Asger Jorn, mødes i den enestående udstilling Jorn+Munch.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe vil nemlig være til stede, når udstillingen officielt åbnes den 10. februar klokken 14.30 på Museum Jorn i Silkeborg.

Udstillingen markerer for alvor, at starten er gået for kulturhovedstadsåret, da det er en af de første store begivenheder i programmet for Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad, som Hendes Majestæt er protektor for.

”Munch og Jorn beskæftigede sig begge med menneskets vilkår i det moderne samfund, og denne udstilling viser, hvordan deres værker er beslægtede, når de stiller de store spørgsmål om liv og død. Jeg er sikker på, at folk vil komme langvejs fra for at se den. Jeg håber, at dette medvirker til, at vores ambitioner om øget turisme i hele regionen opfyldes,” siger Rebecca Matthews, administrerende direktør i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

”Museum Jorn præsenterer et af højdepunkterne i Aarhus 2017 - Europæisk kulturhovedstad programmet med Jorn+Munch udstillingen. Vi er utrolig stolte over at H.M. Dronningen viser udstillingen sin bevågenhed ved at have givet tilsagn om at deltage i den. Vi tror udstillingen bliver en af årets hele store oplevelser og at netop Dronningen har valgt at komme til åbningen, bestyrker os i den tro,” udtaler museumsdirektør Jacob Thage.

Til åbningen af Jorn+Munch vil der være blive budt velkommen ved museumsdirektør Jacob Thage, ligesom museumsdirektør for Munch Museet i Oslo, Stein Olav Henrichsen, og den norske ambassadør i Danmark, Ingvard Havnen, begge vil holde tale. Desuden vil der være et poetisk indslag ved den norske forfatter Cathrine Knudsen og et musikalsk indslag ved tenoren David Danholt.

Udstillingen er åben fra 11. februar - 28. maj. 

Læs e-publikation om udstillingen