Hay Festival og Aarhus 2017: Programmet offentliggøres i dag

På International Børnelitteraturfestival – Hay Festival Aarhus 2017 kan børn og unge møde en lang række internationalt anerkendte forfattere og illustratorer. Blandt andre: Den verdensberømte prisvindende storyteller Jan Blake (England), forfatteren Michael Morpurgo (England), forfatter Meg Rosoff (USA), forfatter Cressida Cowell (England), illustrator og forfatter Chris Riddell (England) sammen med de danske forfattere Kim Fupz Aakeson, Janne Teller, Kenneth Bøgh Andersen, Louis Jensen og mange flere. Derudover deltager et udvalg af Europas bedste yngre forfattere; B.R. Collins, Katherine Rundell, Sarah Crossan samt danske Dy Plambeck, Sarah Engell, Sanne Munk Jensen og Peter Frederik Jensen, som alle er en del af det internationale litteratursamarbejde Aarhus 39.

I dag offentliggør den verdenskendte engelske Hay Festival det fulde program for den første internationale børnelitteraturfestival, som finder sted i Aarhus fra 26. til 29 oktober. Festivalen afholdes i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Aarhus Kommune og Dokk1.

Det er den første Hay Festival udelukkende for forfattere af børne- og ungdomslitteratur, og med events på fransk, engelsk, dansk og spansk bliver International Børnelitteraturfestival - Hay Festival Aarhus 2017 en global hyldest til børn og unges læse-, skrive og tegnelyst. Med workshops, oplæg og events får børn, unge, forældre og lærere et uforglemmeligt indblik i en verden af bøger, hvor de kan møde ledende forfattere, illustratorer fra hele verden samt Aarhus 39 udvalget af Europas bedste yngre forfattere.

Det er gratis at deltage i festivalen.

“Som international børnelitteraturfestival, opfordrer Hay Festival i Aarhus til nye måder at beskæftige sig med børne- og ungdomslitteratur. Blandt andet ved at fremhæve betydningen af at læse om liv levet i andre kulturer for at fremme empati. I en verden, hvor det er nemt at føle sig isoleret, ønsker vi at engagere unge mennesker på tværs af Europa i en ny udveksling af ideer og samtale,” siger Cristina Fuentes La Roche, International direktør for Hay Festival.

Med oplæg af forfattere og illustratorer fra hele verden inspirerer festivalen en ny generation af læsere med oplæsninger og workshops fra store forfattere som Cressida Cowell, Eoin Colfer, Anna Woltz, Arne Svingen, Kim Fupz Aakeson, Cecilie Eken; de anerkendte illustratorer Chris Riddell, Oliver Jeffers, Stian Hole, og Andrew Donkin, stjernerne indenfor ungdomslitteratur Meg Rosoff og Janne Teller og Aarhus 39 udvalget af Europas bedste nye forfattere; Ævar Þór Benediktsson, Ana Pessoa, Endre Lund Eriksen, Maria Turtschaninoff og Sandrine Kao.

”Historier åbner børnenes sind for verdener, som kun fantasien kan skabe. Gennem ord forenes eventyr og udfordringer og tager os med på fjerne rejser. Litteratur udvider unge menneskers kreative evner og tillader deres egen fantasi at flyve. Vi har forenet os med Hay Festival for at skabe en antologi med historier af nogle af de mest spændende nye europæiske forfattere, hvis levende fortællinger vil tage deres unge læsere med på fantastiske rejser. Alle disse forfattere vil være til stede på vores festival for børnelitteratur i oktober,” siger adm. direktør, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Rebecca Matthews.

På festivalen vil der være en lang række kreative workshops, hvor børn og unge får mulighed for at prøve kræfter med storytelling, skrivning, bogindbinding, stopmotion animation, illustration, poesi, og Harry Potter Minecraft. Under hele festivalen bliver Aarhus nye store bibliotek, Dokk1, overtaget af pop-up aktiviteter; film screeninger, oplæsninger og optrædener herunder en koncert med Michael Morpurgo (forfatter til bogen War Horse, filmatiseret af Steven Spielberg i 2012).

Festivalen finder sted på Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus. Det er gratis at deltage i arrangementer, men det kræver billet. Billetter kan bookes online nu på: www.hayfestival.org/aarhus