Gratis bybusser til åbningen af Europæisk Kulturhovedstad lørdag kl. 14.00-24.00

Når Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 officielt åbner på lørdag den 21. januar 2017, inviterer Aarhus Kommune og Fonden Aarhus 2017 alle til at køre gratis med de gule bybusser i Aarhus i tidsrummet fra kl. 14.00 til midnat.

Tilbuddet om gratis bybusser er et led i planerne om at sikre en smidig og effektiv trafikafvikling omkring det store åbningsarrangement, der ventes at samle omkring 50.000 – 60.000 deltagere.

Både af praktiske og sikkerhedsmæssige grunde er en stor del af Aarhus Midtby bilfri zone på lørdag fra kl. 16-23, og arrangørerne opfordrer både deltagere og gæster til at bruge offentlige transportmidler eller cykle.

Bybusserne kører efter den normale lørdags-køreplan, og under åbningsarrangementet er der ændrede bybus-ruter fra kl. 16.00 til 23.00. I samme periode er stoppestederne i centrum flyttet til Mølleparken, Nørregade og Harald Jensens Plads.

De gratis bybusser er også et tilbud til de mange gæster, der kommer til Aarhus i bil. De får nu mulighed for at parkere på p-pladser i udkanten af centrum og herfra gratis tage bybussen til Midtbyen.

Ordningen gælder for alle gule bybusser under Busselskabet Aarhus Sporveje.

Se oplysninger om køreplaner og ændringer af busruter her www.midttrafik.dk og www.rejseplanen.dk

Oplysninger om trafikforhold og parkering lørdag den 21. januar 2017 vil løbende blive opdateret på www.aarhus2017.dk.