Festugen og Aarhus 2017 præsenterer danmarkspremiere på storslået forestilling

Teater- og danseforestillingen ’Complexity of Belonging’ får premiere i Festugen, hvor Musikhuset Aarhus vil danne ramme om en spektakulær forestilling med humor, energi og en historie, alle kan relatere til.

”Jeg er ikke ensom, men jeg er ikke ikke-ensom…” lyder den ærlige erkendelse fra scenen. Her står en mand og fortæller åbent om sine inderste tanker, tvivl og følelser. Både den slags man trækker på smilebåndet af og dem, der rammer noget sårbart i én selv.

Forestillingen ’Complexity of Belonging’ byder på humoristiske og skarpe monologer side om side med eksplosive og inderlige dansesekvenser, når den stiller nogle af livets helt store spørgsmål om tilhørsforhold og identitet og forsøger at give svarene på en tilgængelig og underholdende måde.

"Complexity of Belonging er et dristigt, politisk ladet værk skabt af to af dansens og teaterets mest uforfærdede skabere. Igennem Anouk van Dijks enestående koreografi og instruktion og Falke Richters tekst og instruktion forenes disse to mestres samarbejde i en kraftfuld, mørk humoristisk undersøgelse af identitet i de sociale mediers tidsalder. I forestillingen Complexity of Belonging flettes tekst, bevægelse og musik sammen i en på alle måder nutidig teateroplevelse, som udstiller menneskers overlevelse i et hyper-forbundet, hyper-sensitivt, globaliseret samfund,” siger programdirektør Juliana Engberg, Aarhus 2017

Historien kredser om en ung kvinde, der drevet af sin egen nysgerrighed og identitetskrise sætter sig for at undersøge, hvad rødder og baggrund har af betydning for vores liv. I sin søgen kommer hun i kontakt med en gruppe mennesker, hvis historier gnidningsfrit flettes sammen i en dynamisk forestilling, der blandt andet berører race, seksualitet og karriere. En forestilling der er af, for og om sin tid.

"Vi er stolte over at kunne præsentere Festugepublikummet for en relevant og tankevækkende forestilling af højeste kaliber. Chunky Move repræsenterer den internationale topklasse inden for moderne dans og teater, og de kommer med en forestilling, der både taler til den garvede teatergænger og den nysgerrige nybegynder," siger direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

Bag forestillingen står den tyske dramatiker Falk Richter samt koreograf og leder af det australske kompagni Chunky Move, hollandske Anouk van Dijk. Både hver for sig og sammen nyder de stor anerkendelse inden for scenekunstverdenen, og deres fælles projekter har ofte grænselandet mellem dans og teater som fokuspunkt. 

"Vi er beærede over at være med til Aarhus Festuge 2017 og vise et Chunky Move-værk til et dansk publikum for første gang. ’Complexity of Belonging’ handler om identitet og individualitet i en konstant ændrende verden, og festugetemaet ’Bridging’ inviterer os til at væve nye forbindelser mellem dans og teater og de generationer, hvis følelse af at høre til er blevet udfordret," fortæller Anouk van Dijk.

Kombinationen af dans og tale bidrager til et højt tempo hele forestillingen igennem, hvor man som publikum skifter mellem at grine ad, føle med og forstå personerne på scenen, der i virkeligheden bare afspejler alt det, vi alle sammen føler på et eller andet tidspunkt i livet.

FAKTA
Dato/tid: 1.-2. sept. kl. 20.00–21.40
Sted: Musikhuset Aarhus, Store Sal
Pris: 180-290 kr. (100-210 kr. for studerende samt børn og unge under 25 år) via billetlugen.dk
Aldersgrænse: 15+
Sprog: Engelsk

Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
Støttet af: Formidlingsordningen, Slots- og Kulturstyrelsen
Tak til: Musikhuset Aarhus