Få 10.000 kroner til lokal kulturevent i 2017

En vigtig del af et blomstrende kulturliv er borgernes ønske om at deltage i, og opleve kulturen, og det er en styrke at kunne sikre, at borgernes egne ideer finder fodfæste. Derfor foreslås det at understøtte borgernes egne ideer til kulturoplevelser, der måtte udspringe i løbet af kulturhovedstadsåret.

Har du en god idé til et kulturarrangement i Aarhus Kommune? Så kan du nu søge Borgerpuljen 2017 om tilskud til at afholde et sjovt og spændende arrangement inden udgangen af året. Borgerpuljen er oprettet med det formål at støtte lokale kulturarrangementer, hvor borgerne selv skaber og gennemfører projektet. Mulighederne er mange, og du kan nu selv, sammen med dit lokalområde, din forening, din sportsklub eller dine naboer søge om 10.000 kroner til at skabe en ny og anderledes kulturoplevelse for dig selv og andre.

Borgerpuljen er en engangspulje for året 2017. Den kan søges af alle, der bor i Aarhus Kommune, både enkeltpersoner, grupper eller foreninger. Den kan yde støtte til alle slags lokale kulturarrangementer. Puljen er på 250.000 kr. som deles op i portioner á 10.000 kr., så 25 projekter kan opnå støtte.

Ansøgningerne vurderes ud fra følgende kriterier:

- Projektet undersøger nye måder at skabe, deltage i og opleve kulturen i Aarhus
- Projektet må gerne have en eller flere lokale samarbejdspartnere
- Projektet skal have fokus på synlighed og involvering/deltagelse
- Projektet skal være afviklet inden udgangen af 2017

Kulturhovedstadsprogrammet 2017 rummer mange oplevelsesrige arrangementer og spænder vidt og bredt. Men der er plads til endnu flere spændende kulturoplevelser og derfor skal DU på banen og søge Borgerpuljen 2017.

Dit arrangement kan være en dag med fokus på bæredygtighed ligesom RETHINK ACTIVISM folkefestivalen, eller en dag for børn og unge i litteraturens tegn ligesom den internationale børnelitteraturfestival Aarhus 39 eller en idrætsevent som Move For Life, som er for alle aldre. Det kan også være et arrangement, der ser helt anderledes ud.

Et bedømmelsesudvalg udvælger de i alt 25 projekter, der vil modtage støtte. Bedømmelsesudvalget består af Ib Christensen, Kulturchef Aarhus Kommune, Pia Buchardt, Specialkonsulent, Aarhus 2017/Aarhus Kommune, Peter Vestergaard, Pressechef, Aarhus 2017, Jan Schouby, Chefredaktør Aarhus Stiftstidende, Birte Laursen, Fællesrådet for Lisbjerg-Skejby-Terp-Kasted, Anne Eggebrecht, KaosPilot og Skateducate.

Der kan forventes en afgørelse omkring uge 26.

Ansøgninger sendes via mail til kultur@aarhus.dk. Skriv ”Borgerpuljen 2017” i emnefeltet. Hent ansøgningsskemaet HER.

Ansøgningsfristen er torsdag den 15. juni 2017 kl. 12.00. Ansøgningen må maks. fylde 3-4 A4 sider, plus eventuelle bilag.

Har du brug for yderligere information, kontaktes enten Amanda Christmas, telefon 5157 5140, mail: jame@aarhus.dk eller Pia Buchardt, telefon 2920 9041, mail pbu@aarhus.dk