EYC 2017: Kvitterer for fedt topmøde

Med teater, udstilling på Dokk1 og OMG-fest

300 unge fra 23 byer i Europa har med European Youth Consensus nu i tre dage samarbejdet om at finde nye måder at udtrykke unges stemme i demokratiet. Nu kvitterer deltagere og arrangører.

Med temaet demokrati og rettigheder har dans, design, bæredygtig mad og iværksætteri fyldt dagene hos de unge deltagere, der også har besøgt lokale unge og byens kulturelle tilbud. Torsdag kvitterer de delegerede med en stor udstilling på Dokk1, en teaterforestilling og afslutningsfest ved årets OMG!. Blandt arrangører og værter er entusiasmen fortsat stor efter tre travle døgn. Det samme er forventningerne til de varige spor, som EYC 2017 vil sætte som del af Aarhus Kommunes bidrag til Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Børn og Unge-rådmand Bünyamin Simsek siger:
”Nutidens unge skal kende deres demokratiske rettigheder, men de skal også vide, at der følger et ansvar med. Ansvar for at engagere sig, være aktive og deltage i demokratiet. Vi styrker vores samfund ved at unge tager ansvar på for sig selv og for det fælles. Her er EYC 2017 starten på en fantastisk proces for de unge, hvor de fordyber sig i demokratiet. Det er en storslået event og dermed også en demokratisk bold at spille videre for andre.”

Ungeborgmester Mathilde Crovato, Børne- og Unge-byrådet siger:
”Det har været fedt at møde de unge, som kommer fra andre byer i Danmark og Europa. Jeg synes, at vi er kommet tæt på hinanden og hinandens værdier og ønsker og drømme, og det gør det også lettere at holde kontakten bagefter. Jeg synes at vi ved EYC 2017 har fået nogle fælles mål om at unge skal være del af samfundet og at vi skal udtrykke os i den demokratiske proces.”

Rebecca Matthews, adm. direktør, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 siger:
”EYC 2017 er gået rent ind hos de unge og det gør en forskel, at de tidligt udvikler en bevidsthed om deres rolle som medborgere. Vi har brug for et aktivt medborgerskab i Danmark – og det samme har man i andre lande. Derfor ser vi frem til at EYC 2017 vil tjene som inspiration for andre byer, projekter og kommende kulturhovedstæder i Europa.”

Om EYC 2017
Bag EYC 2017 står Børn og Unge i Aarhus Kommune og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, i samarbejde med en række parter.

Med EYC 2017 sætter unge i alderen 14-17 år fokus på at udvikle og synliggøre unges muligheder for at deltage aktivt i samfundets udvikling – på tværs af grænser. Udvikling og gennemførelse af det faglige og sociale program ved EYC 2017 er sket i et samarbejde mellem skoler og fritids- og ungdomskoleområdet i Aarhus.

Program torsdag 14. september:
Kl. 13.00 og 14.00: Teaterforestilling ved delegerede: DANCE – Window to the world EYCampus.
Sted: Høgevej 25, 8210 Aarhus V

Kl. 16.00: Åbning af udstilling med arbejder og film produceret af delegerede. Taler og snore-klipning ved formand for ÅUF Cecilie Hansen og unge-borgmester Mathilde Crovato.
Sted: Dokk1 - Rampen

Kl. 19.30: Afslutningsfest OMG! Live musik ved Hugo Helmig og Scarlet Pleasure
Sted: Train