Europæiske kulturhovedstæder tager imod Aarhus 2017's udfordring

Aarhus 2017 bæredygtighedsoperatører har netop besøgt italienske Matera 2019  for at deltage i udvælgelsen af et projekt, der skal deltage i 2017 Samsø Award i juni måned.

Da repræsentanter fra de europæiske kulturhovedstæder i sommeren 2016 besøgte Aarhus, stod Aarhus 2017's bæredygtighedsoperatører klar med en udfordring: Rejs hjem med Aarhus Sustainability Model (ASM) under armen, og vælg et eller flere projekter til at deltage i kampen om The 2017 Samsø Award.

Flere kulturhovedstæder har siden fulgt opfordringen, og Worldperfect og Samsø Energiakademi har netop deltaget i udvælgelsen af deltagere fra Matera i Syditalien, der i 2019 overtager titlen som kulturhovedstad.

”Det er utroligt, hvor meget de ønsker at tage bæredygtighed til sig. Og ikke nok med at de har præsenteret 12 ret seje projekter for os; de har også helt forstået vigtigheden i at tilpasse ASM til de lokale forhold. Det tegner rigtig godt for Aarhus 2017's legacy på bæredygtighedsfronten,” udtaler Søren Stochholm fra WordPerfect.

Et projekt der kombinerer bæredygtighed og festival, og som tager begrebet "treehugger"  til et helt nyt niveau, blev i plenum udvalgt blandt 12 kandidater.

"Det var svært at vælge en favorit, da idérigdommen blandt projekterne var imponerende; fra en udendørs naturbiograf og slow tourism til etablering af  energirenoveringsnetværk og nyskabende  plastikindsamling” fortæller Peter Christensen fra Samsø Energiakademi

Matera-projektet vil sammen med deltagere fra Leeuwarden 2018, Aarhus 2017 og andre internationale projekter deltage i Samsø Award'en, der uddeles på øen i forbindelse med Samsø Bæredygtigheds Festival i begyndelsen af juni måned 2017.