Byfest og event sender kulturen videre fra Hvide Sande

Havnen i Hvide Sande danner scene og Vesterhavet er bagtæppe, når Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 blænder op for sin store finale i Hvide Sande 9. december. Eventen, der starter klokken 17, bliver live streamet til et kæmpelærred på Aarhus Havn.

Forud for den officielle finale i Hvide Sande, står den lokale handelsstandsforening "Havnen" - i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune og turistkontoret Hvidesande.dk - for en festlig eftermiddag fra klokken 15. Her er underholdning for børn og børnefamilier med masser af lys, musik og stemning. Foruden kulturelle indslag og musikalsk opvarmning, vil der være telte på havnen, hvor de besøgende kan søge ly for den decemberfriske vestenvind. Her vil man også møde en overflod af madboder med to-go food og et stort udvalg af varmende drikke.

"Det er fantastisk dejligt at opleve den måde, hele Hvide Sande har taget finalearrangementet til sig på. Der er virkelig en stærk lyst til at arbejde for, at det bliver ekstra festligt", siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Iver Enevoldsen.

Natur og kultur forenes
Borgmesteren lover et par uforglemmelige timer, når natur og kultur forenes på havnen - der i dagens anledning er bilfri. Og han håber, at rigtig mange vil tage turen vestpå for at være med til at markere afslutningen på et forrygende kulturhovedstadsår med musik, kor og lysshow i skumringen på havnen.

"Vi glæder os til at være værter for endnu et uforglemmeligt Aarhus 2017-event og til at vise vores landsdel frem. Vi er fantastisk stolte over, at Hvide Sande er udpeget til at være en del af et større projekt, der rækker helt ud i resten af EU," siger Iver Enevoldsen.

Et 30-minutters show til lands og vands med sang og dans og med både professionelle og lokale performere er, hvad der venter publikum i Hvide Sande, hvor repræsentanter fra hele Region Midtjylland vil være til stede for at sende positiv energi og kulturel medvind videre til næste års europæiske kulturhovedstæder: Leeuwarden i Holland og Valletta på Malta.

Øjeblikke af stor poesi
"Publikum kan forvente en fælles, festlig afslutning på vores år som Europæisk Kulturhovedstad. Det bliver anderledes end den store åbningsceremoni. Det bliver mindre, men folk kan stadig forvente at opleve øjeblikke af stor poesi, lys og ikke mindst en fest, hvor vi overlader scenen til dem, der skal bære energien og engagementet fra 2017 videre,"
siger adm. direktør for Kulturhovedstaden Rebecca Matthews.

Når den officielle del af finaleeventet rykker fra Hvide Sande tilbage til Aarhus klokken 17.30, sender Hvide Sande de mange besøgende udefra hjemad med endnu en omgang musikalsk underholdning og en sanselig goodie-bag.

I Aarhus fortsætter fejringen af finalen efter live streamingen med over 75 gratis koncerter. Se alle koncerter her