Billetsalg åbent til Lucinda Childs og Philip Glass i Aarhus

Du kan nu sikre dig billet til at opleve to legender, der besøger kulturhovedstaden i november: Lucinda Childs og Philip Glass.

Den amerikanske koreograf og danser Lucinda Childs gæster Musikhuset Aarhus 15.-17. november med mesterværket DANCE fra 1979 med musik af Philip Glass og film af Sol LeWitt. Værket fra 1979 – hvor Lucinda Childs selv medvirker – danner filmisk baggrund for Lucinda Childs kompagnidansere på scenen, der fremfører deres koreografi synkront med det oprindelige dansekompagni fra 1979. Et mesterligt flow mellem film og scene gør denne forestilling til et absolut pionerværk.

Lucinda Childs er minimalismens førstedame, som sammen med sit kompagni fra New York har stået bag såvel minimalistiske mesterværker fra 70´erne som helt nye koreografier. Det er uden tvivl én af kunstverdenens helt store legender, der nu besøger Aarhus.

Køb billet til DANCE via Musikhusets hjemmeside

Legenden Philip Glass kan opleves i Musikhuset den 18. og 19. november. Lørdagen byder på en eksklusiv koncert med Glass´ kompositioner for solo-klaver. Værkerne spilles af Glass selv samt gæstepianisterne Anton Batagov, Aaron Diehl og Maki Namekawa. Koncerten afsluttes med verdenspremieren på Glass’ nye værk ’Distant Figure, Passacaglia For Piano’, der er komponeret særligt til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Stykket er skrevet til pianisten Anton Bagatov, der fremfører værket på aftenen.

Køb billet til Philip Glass Works for Piano via Musikhusets hjemmeside

Søndag kan publikum glæde sig til at opleve Philip Glass´ samlede piano etuder (1-20), der betragtes som et mesterværk i moderne musikhistorie og er anerkendt for dets musikalske intimitet og kompleksitet. 16 af etuderne blev komponeret i 1990’erne. Efter et årtis pause blev de sidste fire etuder skrevet på bestilling i anledning af Glass’ 75 års fødselsdag i 2013, hvor de alle fik premiere. Hele samlingen af The Etudes opføres som ét program af Philip Glass og pianisterne Anton Batagov, Aaron Diehl, Maki Namekawa og danske Tanja Zapolski.

Køb billet til Philip Glass The Complete Piano Etudes via Musikhusets hjemmeside

Alle events er arrangeret af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Pomegranate Arts, New York, og støttet af Knud Højgaards Fond.