Andy Holden: Laws of Motion in a Cartoon Landscape

10.09.2017 – 22.10.2017, pop-up udstilling i Det gamle Rådhus, Stænderpladsen 2, 8800 Viborg.

Viborg Kunsthal er stolte over at kunne præsentere ‘Laws of Motion in a Cartoon Landscape’, skabt af den engelske billedkunstner Andy Holden (f. 1982).

Andy Holden bruger tegnefilm til at præsentere en meget anderledes måde at tænke over kunst på. Delvist som forelæsning, som dokumentar, som konspirationsteori, undersøger filmen hvordan de 'love', der gælder indenfor tegnefilm kan bruges til at skabe mening i verden vi lever i. Bl.a. ved at fokusere på, hvordan de fysiske love, der gælder indenfor tegnefilmen, udfordrer de normale betingelser for tyngdekraft, kraft og hastighed. I filmen inviterer kunstnerens avatar beskueren til at undersøge en verden, hvor love som ’alting falder hurtigere end en ambolt’ får samme kritiske opmærksomhed som filosofi, fysik og politik.

Viborg Kunsthal viser dette projekt i forbindelse med VAF, Viborg Animations Festival, som en del af byens bidrag til Aarhus 2017- programmet.

"Ved at kombinere viden om psykoanalyse, fysikkens love med en sans for humor og en kærlighed til det elastiske animationsunivers, giver Andy Holdens værker et nyt, nørdet og kærligt syn på en kunstform, der forsyner verden med et sæt uoverskuelige paradokser og en leg med rumlighed. Vi er begejstrede for at kunne tilføje Andys projekt til vores intensive blik på animation i Viborg og at arbejde sammen med de fantastiske folk på Viborg Kunsthal igen. Funny, fantastic.... yibby yibby, it’s great folks!" siger Juliana Engberg, programdirektør for Aarhus 2017.

Pop-up udstillingen vil blive præsenteret af Viborg Kunsthal i Det gamle Rådhus, Stænderpladsen 2, 8800 Viborg. Bygningens lokaler, der tidligere har fungeret som retslokaler, vil blive indrettet som en episk labyrint, som undersøger kunstnerens teori om at tegnefilm kan hjælpe os til at forstå verden omkring os – som Holden i stigende grad mener, er kommet til at ligne tegnefilmslandskabet; Et rum hvor alt er muligt og et nyt sæt love er dannet.

Andy Holden (f. 1982) bor og arbejder i Bedfordshire, Storbritannien. Han er uddannet fra Goldsmiths (London) i 2005. Han kom særligt i søgelyset af offentlighed i 2010 for hans 'Pyramid Piece' og 'Return of the Pyramid Piece', udstillet i Art Now-serien på Tate Britain. I 2017 var han shortlistet på Venedig Biennalen til The Future Generation Art Prize. Hans næste større værk præsenteres den 10. september 2017 af ARTANGEL i London på The Former Newington Library.

Pop-up udstillingen åbner søndag den 10. september kl. 15.30 med åbningstale af Juliana Engberg, programdirektør for Aarhus 2017.
Samme dag kl. 14.00 åbner ‘Viborg Manga og Anime Museum’ på Hjultorvet i Viborg, arrangeret af The Animation Workshop til Viborg Animations Festival.

Andy Holden: Laws of Motion in a Cartoon Landscape
Sted: Det gamle Rådhus, Stænderpladsen 2, 8800 Viborg
Pris: Gratis adgang

Åbningstider:
Torsdag 13-21 / Fredag 11-17 / Lørdag 11-17 / Søndag 11-17
Ekstra åbent uge 39 (Viborg Animations Festival) og uge 42 (skolernes efterårsferie):
Mandag-onsdag 10-17 / Torsdag 13-21 / Fredag-Søndag 11-17