Aarhus tæller ned til ny sportsfestival

I weekenden d. 18.-20. august kommer Aarhus til at summe af sport på en hidtil uset måde, når Aarhus-klubberne AGF, Bakken Bears, Aarhus United og Århus Håndbold sammen gentænker oplevelsen ved at gå til sport. Sport Tailgate er navnet på festivalen, der nu er klar med det endelige program, der skal lokke tusinder af mennesker til en ny og anderledes sportsweekend.

Sporten er mere end bare sport. Det danner grundlaget for en begivenhedsrig og anderledes sportsweekend, der tager det bedste inden for sport og fritid, mad, kunst, kultur, familieliv og frivillighed. Adgang til Sport Tailgate og de mange aktiviteter er gratis.

Det endelige program er nu klar, og det er et program, der gør projektleder Peter Stensig stolt:

”Vi er rigtig glade for at kunne præsentere så bredt et udsnit af forskellige aktiviteter, hvor der med garanti er noget for alle, både med og uden bold. Foreninger, forbund og samarbejdspartnere har vist et kæmpe engagement i at give Aarhus en ny sportsfestival. Dét håber vi kan skabe glæde blandt en masse børn og unge og måske endda motivere nogle til at dyrke idræt i foreningslivet efterfølgende”. Fortæller Peter Stensig, Sport Tailgate.

Se hele programmet for Sport Tailgate

Hele området foran Ceres Park & Arena bliver fra fredag til søndag forvandlet til et aktivitetsland med over 30 aktiviteter og det hele er gratis. Der er mulighed for at spille lasergame, bordtennis, floorball, gymnastik, sportsbanko, streetsport i håndbold, fodbold og basketball og meget meget mere.

Lokale Aarhus kunstnere vil stå for musikken hvor bl.a. de fremadstormende Aarhus-sangere Alexander Oscar og Rasmus Matthiesen skal optræde. Ligeledes vil unge stand-up-komikere levere underholdningen, mens Kødbyens Mad & Marked Aarhus sørger for et bredt udvalg af foodtrucks med street food, der giver gæsterne smagsoplevelser fra hele verden, mens Food Festival vil lave forskellige workshops.

Tailgaiting er et elsket fænomen i Nordamerika, hvor maden er god og stemningen er høj. Det handler om fællesskab på tværs før sportsbegivenheden,” siger Peter Stensig og fortsætter:

”Derfor har Sport Tailgate også allieret sig med Weber, så publikum selv kan købe kød på pladsen og grille i bedste Tailgate-stil, som vi kender det fra de sociale begivenheder i Nordamerika,” siger han.

Sport og talent
De fire samarbejdsklubber spiller alle kampe i løbet af weekenden, der begynder med Bakken Bears mod Hamburg Towers fredag aften. Lørdag skal Aarhus’ nye dameligahold, Aarhus United, møde Hadsten SK i et lokalopgør, mens Erik Veje Rasmussens Århus Håndbold møder sidste års DM-semifinalister fra Ribe-Esbjerg HH. Søndag slutter Tailgate med braget mellem AGF–Brøndby i Superligaen.

At det overhovedet kan lade sig gøre skyldes et unikt samarbejde mellem de fire klubber:

”Klubberne har valgt at samarbejde i troen på, at klubberne i fællesskab kan skabe og udvikle nye idéer for publikumsoplevelser i Aarhus”, fortæller Steffen Wich, Eliteidræt Aarhus.

Festivalen er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Her glæder man sig over det nye initiativ.

”Samspillet mellem sport og publikum er utroligt vigtigt, og Sport Tailagte gentænker både samarbejdet på tværs af sportsgrene og involveringen af publikum. Aarhus har et fantastisk sportspublikum, der viser stor loyalitet og kærlighed til de forskellige sportsgrene, og festivalen vil skabe helt ny rammer for fælles oplevelser,” siger Bent Sørensen, kommunikationschef i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Derudover vil de fire klubbers talenthold spille en kamp i løbet af weekenden, mens Sport Tailgate vil sætte fokus på frivillighedskulturen gennem sjove frivillighedsaktiviteter, ligesom særlige ildsjæle fra foreningslivet i Aarhus vil blive portrætteret og hyldet.

”Vi eksperimenterer med og udforsker nye muligheder for at skabe en unik sportsoplevelse i Aarhus. Hvis der er god opbakning fra borgerne, er det klart, at det giver blod på tanden for mere i 2018,” siger Peter Stensig, der håber på op mod 20.000 mennesker i løbet af weekenden og samtidig opfordrer alle til at gå eller tage cyklen i det forhåbentlig gode sommervejr.