450 børn - 9 livstemaer - én forestilling

Forud for den store event Flaskepost til Fremtiden, som er en del af åbningen af kulturhovedstadsåret, bruger Aarhus Musikskole forestilling i Musikhusets Store Sal som et eksperimentarium.

Den 5. december kulminerer flere måneders forberedelser i en eksperimenterende og farverig forestilling i Musikhusets Store Sal. Elever fra mellemklassetrin på Engdalskolen, Mårslet Skole, Viby Skole og Skåde Skole har siden august brugt musiktimerne på at forberede sig til forestillingen. Den 5. december mødes de med Aarhus Musikskoles World Music Center og studerende fra elitekurset MGK-Ø i Musikhuset.

Børnene har fået til opgave at fortolke ni alment menneskelige temaer. Temaer som betyder noget for alle, uanset hvor man kommer fra eller er i sit liv. De ni temaer er fordelt mellem skolerne og indeholder bl.a. håb, afsked, søgen og drøm. Det hele munder ud i forestillingen Flaskeposten, der byder på godt en time med dans og musik.

Trædesten
Siden 2010 har Aarhus Musikskole sat grupper af børn og unge til at behandle de ni temaer. Deres værker er så blevet videreudviklet af andre børn og unge og derefter sendt videre til yderligere fortolkning.

Hele konceptet med at børn inspirerer de næste børn, kalder projektleder Gunnild de Ridder for trædesten. En slags open source tilgang, hvor 10.000 børn og unge har bidraget i forestillinger de seneste seks år. Flaskeposten den 5. december er det seneste skud på stammen i de mange forgreninger, der i årenes løb er opstået i børnenes samskabelsesproces. Eksempelvis har hovedpersonerne i fortællingen overlevet siden starten.

Verdens første børnekulturåbning
Aarhus Musikskole har – sammen med en række samarbejdspartnere – fået æren af at stå i spidsen for den spektakulære 2017-åbningsforestilling Flaskepost til Fremtiden den 20. og 21. januar. Det er første gang nogensinde, at en Europæisk Kulturhovedstad har en officiel børnekulturåbning.

Forestillingen den 5. december er endnu en såkaldt trædesten før selve åbningen i januar 2017. Aarhus Musikskole afprøver helt konkret balletten, fortællingen, elementer af musikken og kostumer. Tiden frem til den 20. januar vil blive brugt på yderligere forberedelser til Flaskepost til Fremtiden, som bliver markant større, end Flaskeposten den 5. december og udbygget på alle æstetiske parametre.

Den spektakulære åbningsforestilling i januar, Flaskepost til Fremtiden, starter med 45 minutters teaterkoncert i Musikhusets Store Sal og fortsætter derefter med en rejse rundt i levende universer med mangeartede optrædener, lege og interaktive fortællinger - bl.a. i ARoS og udendørsarealet foran og i Officersbygningen. I alt vil omkring 1000 børn medvirke.

Fakta
World Music Center er kulturmøder gennem musik og dans. World Music Center skaber kulturel brobygning med kunstnere fra fjerne dele af verden og undervisere og børn på danske folkeskoler. World Music Center er det første af sin art i Norden og er en afdeling under Aarhus Musikskole.

MGK-Ø er et elitekursus for unge musiktalenter. De studerende går typisk tre år på enten klassisk-, rytmisk- eller produktionslinjen.

Forestilling d. 5. december
- Forestillingen spiller i Musikhuset Aarhus’ Store Sal
- Mandag d. 5. december kl. 17.00-18.15
- Medvirkende er mellemklassetrinselever fra Engdalskolen, Mårslet Skole, Viby Skole og Skåde Skole. Desuden MGK-Ø og World Music Center under Aarhus Musikskole
- Der er gratis adgang

Forestilling d. 20. og 21. januar 2017
- Titel: Flaskepost til Fremtiden
- Forestillingen spiller i Musikhuset Aarhus’ Store Sal, i og uden for Musikhuset, ARoS og Officersbygningen.
- Billetter kan købes her

Download pressemeddelelse