2017-åbningsshow søger 5000 medvirkende

Der er lagt op til et brag af en fest, når Europæisk Kulturhovedstad 2017 officielt åbner lørdag den 21. januar 2017 i Aarhus. Her vil den internationalt anerkendte instruktør Nigel Jamieson sætte Aarhus på den anden ende med et spektakulært show, der kræver 5000 medvirkende statister.

“Vi vil skabe en åbningsfest for alle, og vi inviterer både voksne og børn til at være med. Ikke alene i selve showet, men også til at skabe denne begivenhed,” fortæller Nigel Jamieson.

På den mørke januar-aften vil lyset spille en hovedrolle, og de 5000 medvirkende indgår i en storstilet lys-procession, der bevæger sig gennem Aarhus gader, fra Musikhuset til havnen.

“Vi inviterer alle medvirkende til at skabe og forme lysende lanterner og papirskibe, som kan indgå i den magiske procession,” siger Nigel Jamieson.

Har du lyst til at være med i dette store show og give hele Danmark en uforglemmelig oplevelse, så har du nu muligheden. Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 vil i de kommende uger rekruttere medvirkende fra Aarhus og hele Region Midtjylland.

”Vi har brug for medvirkende i alle aldre, og alle kan være med. Vi sørger for, at de medvirkende bliver klædt på til at deltage i denne spændende opgave,” siger Sine Jensen, der koordinerer rekrutteringen af de mange statister for Aarhus 2017.

Indholdet af showet er fortsat en velbevaret hemmelighed, men Nigel Jamieson har tidligere været involveret i åbningsceremonien ved De olympiske Lege i Sydney i 2000, åbnings- og afslutningsceremonier ved Commonwealth Lege i Manchester og Melbourne, samt verdensudstillingen EXPO. Så der er lagt op til en kæmpemæssig åbningsceremoni.

Som statister får de medvirkende i åbningsshowet ved Europæisk Kulturhovedstad i januar 2017 en unik mulighed for at være med i forreste række, og Aarhus 2017 opfordrer både familier, enkeltpersoner samt teams fra regionens virksomheder, sportsklubber og uddannelsesinstitutioner til at være med til denne historiske begivenhed.

”Ud over at blive en del af showet og bidrage til at give både titusindvis af tilskuere og tv-seere en storslået oplevelse, så vil de medvirkende møde en masse, nye mennesker og forhåbentlig få et herligt, kreativt boost. Det bliver et minde for livet at være med,” siger Sine Jensen. ”En oplevelse som dette kommer kun én gang”.

Alle interesserede kan melde sig som statist på www.officialopening.rethinkers.dk