20 nominerede er fundet i skrivekonkurrencen 500 ORD

Den 13. marts åbnede skrivekonkurrencen 500 ORD. Frem imod deadline 1. maj har børn og unge – i skolen, på biblioteket og derhjemme - arbejdet med at skrive gode historier på maks. 500 ord. Resultatet har været overvældende, og DR har modtaget i alt 4.177 historier fra børn og unge over hele Danmark.

En jury har nu fundet de 10 bedste historier i hver aldersgruppe – 8 til 12 år og 13 til 16 år. Det fælles tema for historierne er rejse, og de 20 nominerede historier rummer både fantastiske rejser til fjerne egne, undervandsrejser, tidsrejser og mere alvorlige temaer om at finde sig selv, om dødsrejser og mystiske drømmerejser. Konkurrencen for at komme blandt de 20 nominerede har været hård, og det har været svært at vælge de tyve bedste historier ud.

”Det, som mest markant adskiller de nominerede manuskripter fra voksne forfatteres børnebøger, er en kæmpestor og utæmmet fantasi og opfindsomhed både i historiernes handling og i sproget. Det giver teksterne en særlig energi, som har været både sjov og berigende at opleve,” siger Elin Algreen-Petersen, redaktionschef for Gyldendal Børn & Unge.

Vinderen i hver aldersgruppe får sin historie udgivet på Gyldendal med illustrationer af en professionel illustrator. Vinderne kåres og alle 20 nominerede fejres på Den internationale børnelitteraturfestival – Hay Festival Aarhus 2017 til oktober i Aarhus på Dokk1.

”Litteratur udvider unge menneskers kreative evner. Den tillader deres fantasi at flyve, og vi lavede konkurrencen 500 ORD for netop at inspirere børn og unge til at skabe deres egne fantastiske rejser. I dag er vi helt overvældede over den store interesse fra de mere end 4000 børn og unge, der har indsendt bidrag til konkurrencen. Vi har set nogle meget kreative historier. Jeg er sikker på, at vi finder nogle af fremtidens forfattere blandt de indsendte bidrag,” siger Juliana Engberg, programdirektør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Alle de nominerede historier kan læses på www.dr.dk/500ord  

Juryen består af chefredaktør for Børn og Unge på Gyldendal Elin Algreen-Petersen, TV-vært Mads Geertsen (Onkel Reje), Redaktør på DR Stine Sillesen og forfatteren Cecilie Eken.

Skrivekonkurrencen 500 ORD er blevet til i samarbejde mellem Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Gyldendal, DR og Aarhus Kommune. Konkurrencen er støttet af A. P. Møller Fonden.

En lignende skrivekonkurrence ’500 words’ kører årligt med stor succes i England på BBC. For mere om denne: http://www.bbc.co.uk/programmes/p00rfvk1  

De nominerede i aldersgruppen 8-12 år er:
Bobs rejse til Atlantis - skrevet af Lukas på 11 år fra Skanderborg

En vinterhistorie - skrevet af Isak på 11 år fra Ærøskøbing

Luftballonen - skrevet af Olga på 10 år fra København Ø

Rejsen til Mexico - skrevet af Nicolas fra 2. klasse i Frederikssund

Sommerferie - skrevet af Julie på 11 år fra Højbjerg

Taco, Tuba og byens fortabte bukser - skrevet af Asger på 9 år fra Holbæk

Terrasse, Frygt - skrevet af Fiona på 12 år fra København

Time Travel - skrevet af Frederik på 10 år fra København NV

Tro på styrken - skrevet af Olivia på 12 år fra Risskov

500 ORD - skrevet af Cecilia Lousdal Riis på 10 år fra Brabrand

De nominerede i aldersgruppen 13-16 år:
Den magiske papkasse - skrevet af Jacob på 14 år fra Ølstykke

Den sidste rejse - skrevet af Christine på 13 år fra Løsning

Drømmerejsen - skrevet af Louisa på 14 år fra Højbjerg

Englen - skrevet af Katharina på 15 år fra Hjortshøj

En sti af masker - skrevet af Theresa på 13 år fra Holte

Kaptajn Hotdog - skrevet af Sean på 13 år fra Lemvig

Koriander - skrevet af Anna på 15 år fra Nivå

Lille spejl på væggen der - skrevet af Astrid fra Solbjerg

Verdens længste rejse - skrevet af Oline på 15 år fra Silkeborg

Neko version 9.1 - skrevet af Anna på 14 år