Highlight
Film og animation

Julian Rosefeldt - Manifesto

En del af Coast to Coast

I det banebrydende værk MANIFESTO af den anmelderroste tyske kunstner, Julian Rosefeldt, trækkes tråde til manifester fra futurisme, dadaisme, fluxus, suprematisme, situationisme, Dogme 95 og andre strømninger, samt individuelle kunstnere og arkitekter, dansere og filminstruktører. 

I en fortolkning af Claes Oldenburg, Yvonne Rainer, Kazimir Malevich, André Breton, Elaine Sturtevant, Sol LeWitt, Jim Jarmusch og andre betydelige tænkere og kunstnere, har Rosefeldt klippet og samlet en collage af kunstneres manifester for at stille spørgsmålstegn ved kunstnerens rolle i det moderne samfund.

Rosefeldts tekstcollager fremføres af 13 forskellige personer, blandt andet en skolelærer, en koreograf, en dukkefører, en nyhedsvært, en fabriksarbejder og en hjemløs mand. Alle rollerne spilles af den berømte skuespiller Cate Blanchett, der puster nyt dramatisk liv i disse berømte ord revet ud af deres sammenhæng.

MANIFESTO spørger, om de lidenskabelige udsagn, som kunstnere har fremsat med dyb overbevisning, stadig gælder. Er de universelle? Hvordan har dynamikken mellem politik, kunst og livet ændret sig? Og hvad er kunstnerens rolle i samfundet i dag?

Julian Rosefeldt er verdensberømt for sine visuelt overdådige og omhyggeligt koreograferede videoværker, der udforsker temaer som forskydning, fremmedgørelse samt socialt og psykologisk opbrud. Med inspiration fra film, kunst og popkultur benytter Rosefeldt kendte filmiske greb til at føre tilskuerne ind i surrealistiske, teatralske universer, hvor indbyggerne er opslugt af hverdagens ritualer, og publikum forføres med humor og satire til på én gang velkendte og fremmedgjorte verdener.

MANIFESTO har modtaget støtte fra ACMI – Australian Centre for the Moving Image (Melbourne), Art Gallery of New South Wales (Sydney), Nationalgalerie – Staatliche Museen zu Berlin (Berlin), Sprengel Museum (Hanover) samt Medienboard Berlin Brandenburg. Værket er samproduceret med the Burger Collection (Hong Kong) og Ruhrtriennale (Duisburg). Det blev produceret i samarbejde med Bayerischer Rundfunk.

Læs Mere om 'O'-Space her

Åbningstider
Mandag: lukket
Tirsdag: 11-19
Onsdag: 11-19
Torsdag: 11-21
Fredag: 11-19
Lørdag: 11-17
Søndag: 11-17

Om Coast to Coast
Aarhus 2017 præsenterer kunsten fra kyst til kyst med en perlerække af værker af verdenskendte kunstnere. De stedsog situationsspecifikke særudstillinger er helt nye værker, som kan opleves i lokalmiljøer og kunstinstitutioner på tværs af regionen. 

I året som Europæisk Kulturhovedstad markerer vi også 500-års-jubilæet for den lutherske reformation. I den anledning går vi tæt på 'ordet’ - i filosofi, prædikener og idiomatiske udtryk - i en række nye tekst- og lydværker, skabt af nogle af de mest anerkendte konceptkunstnere. Når vi i løbet af året gransker vores danske DNA i en europæisk sammenhæng, vil kunstnerne med deres flygtige og stemningsfyldte installationer hjælpe os med at reflektere over et samfund i forandring.

Støttet af Det Obelske Familiefond, Kvadrat, 15. Juni Fonden og Goethe Instituttet.

Dato & Lokation

Dato
tid
Lokation
Pris
10-03-2017
00:00
8000 Aarhus
Gratis
Vis mere info
Adresse
'O' Space
Mindet 6
8000 Aarhus

Mødested
'O' Space
Handikapvenligt
Nej

Praktisk Information

Kontakt
On-duty Venue Manager
Telefon: 41 87 43 17
E-Mail: info@aarhus2017.dk