Festivaler og Happenings
Highlight

ER FÆLLESSKABET FORTID? HYPOTHETICALS #2

Aarhus 2017 Commission
THE HYPOTHETICALS
Præsenteret af Aarhus 2017 med Clement Kjersgaard

Er fællesskabet fortid? Sådan lyder overskriften, når Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 inviterer til debat på Aarhus Teater søndag den 21. maj. Det er den anden af fire debatter, der præsenteres i samarbejde med tv-vært og redaktør Clement Kjersgaard under fællestitlen: HYPOTHETICALS.

Med internationale og danske gæster på scenen forvandler vi Aarhus Teater til et forsamlingshus med højt til loftet, ro til at gå i dybden og tid til at stille de store spørgsmål. Undervejs er der spisepause, hvor Café Hack dækker op til festligt middag ved langbordene i ægte højskolestil (bemærk: Middagen er ikke inkluderet i prisen, men kan tilkøbes for 245 kr.).

DAGENS TEMA
I lande verden over - også i Danmark - diskuterer man, hvad der kan og skal binde samfundet sammen. Samtidig ser man en stigende skepsis på politikerne, demokratiet, globaliseringen, markedskræfterne, teknologien osv. - tilsyneladende er alt til diskussion. Så hvem er ansvarlig for at sikre vores lykke? Os selv eller fællesskabet i enten en ny eller gammel udgave? Dette tager vi et globalt blik på, men zoomer også ind på det helt nære.

PRIS: 300 kr.
RABATPRIS FOR STUDERENDE OG UNGE UNDER 25 år: 50 kr.

PROGRAM
Alle oplægsholdere indleder med syv minutters oplæg om hver sit emne

13.00-14.30: AKT 1 (foregår på engelsk)
Jan-Werner Müller. Populisme og protestbevægelser
Guy Standing. Det nye prekariat og borgerløn
Mehdi Mozaffari. Om islamisme - truer frygten fællesskabet?

15.00-16.30: AKT 2
Carsten Jensen. Velfærdsstat og fællesskab under forandring
Tinna C. Nielsen. Kreativitet og inkluderende fællesskaber
Geeti Amiri. Nydansk kvindekamp – hvordan kan den styrkes?
Katja Iversen. Hvorfor er det fortsat vigtigt med fokus på kvinderettigheder?
Steffen Rasmussen. Nye fællesskaber udenom systemet

17.00-18.30: AKT 3
Svend Brinkmann Mennesket har brug for fællesskaber
Emma Holten. Aktivisme og nye fællesskaber
Knud Romer. Hvad gør os til dem, vi er?
Leny Malacinski. Illusioner og tabuer i den danske samfundsdebat

MIDDAGSPAUSE
Man kan nyde købe en lækker menu i Kampmann salen serveret af Café Hack. Køb menuen her: http://bit.ly/2nX9jnA

19.30-21.00: AFTERTALK (begrænset antal pladser)
Jan-Werner Müller i samtale med Clement Kjersgaard og publikum på Café Hack

OPLÆGSHOLDERNE

Jan-Werner Müller: Tysk populismeprofessor og forfatter til den højaktuelle og roste bog ’Hvad er populisme?’. Jan-Werner Müller er anerkendt som én af vor tids intellektuelle big-shots.

Guy Standing: Professor i økonomi og forfatter til de anmelderroste bøger ’The Precariat: The New Dangerous Class’ (2015) og ‘The Corruption of Capitalism: Why Rentiers Thrive and Work Does Not Pay’ (2016). Én af pionererne bag og fortaler for borgerløn.

Emma Holten: Debattør, aktivist, redaktør og én af tidens unge, markante, feministiske stemmer.

Svend Brinkmann: Professor i psykologi og forfatter til bøgerne ’Stå fast - et opgør med tidens udviklingstvang’ (2014) og ’Ståsteder’ (2016). Har sat ord på, hvordan og hvorfor det moderne menneske oplever et meningstab i tilværelsen.

Knud Romer: Forfatter, debattør og radiovært på Radio24syv programmet RomerRiget

Tinna C. Nielsen: Antropolog og grundlægger af non-profit organisationen 'Move The Elephant For Inclusiveness'. Blev i 2015 udråbt som Young Global Leader af The World Economic Forum. Tidligere Head of Diversity, Inclusion & Collaboration ved Arla.

Geeti Amiri: Debattør med fokus på den nydanske kvindekamp, forfatter til den selvbiografiske bog ’Glansbilleder’ samt vært på P1-programmet ’Geetisk råd’.

Leny Malacinski: Journalist på Weekendavisen og forfatter til debatbogen ‘Den dag, jeg opdagede, jeg var undertrykt’. En bog, der kontant og slagfærdigt giver ligestillingsfeminismen én på frakken.

Steffen Rasmussen: Social Iværksætter, filosof samt grundlægger og daglig leder af ’Fundamentet’, der nytænker det sociale arbejde for udsatte borgere.

Katja Iversen: President i ’Women Deliver’, der anerkendes som én af verdens ledende organisationer for piger og kvinders sundhed og rettigheder.

Mehdi Mozaffari: Professor ved Statskundskab Aarhus Universitet, hvor han forsker i globalisering, islamisme og radikaliseringsprocesser.

Carsten Jensen: Professor ved Statskundskab Aarhus Universitet og forsker i velfærdsstaten. Kåret som årets underviser flere år i træk.

Arrangementet er støttet af FO-Aarhus.


Dato & Lokation

Dato
tid
Lokation
Pris
21-05-2017
13:00
8000 Aarhus C
Fra DKK 50 - DKK 300
Vis mere info
Adresse
Aarhus Teater
Teatergaden
8000 Aarhus C

Mødested
Aarhus Teater
Handikapvenligt
Ja
Køb billet

Praktisk Information

Kontakt
Aarhus 2017
Telefon: 2017 0099
E-Mail: info@aarhus2017.dk