Billedkunst og Udstillinger

Billedstorm: Skovgaard Museet

Præsenteret af Museet for Religiøs Kunst, Lemvig, Kvindemuseet, Aarhus og Skovgaard Museet, Viborg

Billedstorm: Blasfemi, Køn og Fremmedhed 


Billeder kan provokere, udfordre tabuer og censureres - og billeder kan ødelægges. Ikonoklasme - billedstorm - er en voldelig eller kontrolleret ødelæggelse af religiøse billeder. 

Som en del af fejringen af 500-års-jubilæet for Reformationen er tre museer gået sammen for at undersøge, hvordan og hvorfor visse billeder blev forbudt, ødelagt eller tabubelagt på grund af deres religiøse, politiske, seksuelle eller etniske indhold. Udstillingen, der præsenterer mere end 150 kunstværker af historiske og nutidige kunstnere fra Reformationens tid til i dag, sætter fokus på den fortsatte strid, censur og uenighed, der skabes af kunst og ikonoklasme. Udstillingen Billedstorm er organiseret i tre temaer og vises samtidigt på de deltagende museer.

Skovgaard Museet
Denne udstilling fokuserer på blasfemiske billeder: hvordan og hvorfor opfattes visse religiøse og politiske billeder som blasfemiske? Værkudvalget breder sig fra billeder af billedstormen, som fandt sted i kirkerne i Nordeuropa under reformationen til Islamisk Stats ødelæggelser i Mellemøsten. Fra statuer af kongelige og andre notabiliteter, der blev lemlæstede under den franske revolution til væltede statuer af Lenin og Stalin efter Sovjetunionens sammenbrud. Fra nazisternes censur under 2. Verdenskrig af såkaldt 'degenereret' kunst til kunstneren Andres Serranos værk Immersion (Piss Christ), som blev vandaliseret, fordi det blev betragtet som blasfemisk

Dato & Lokation

Dato
tid
Lokation
Pris
30-09-2017
11:00
8800 Viborg
Fra DKK 55 - DKK 60
Vis mere info
Adresse
Skovgaard Museet
Domkirkestræde 2-4
8800 Viborg
Handikapvenligt
Nej

Praktisk Information

Kontakt
Skovgaard Museet
Telefon: 86 62 39 75
E-Mail: post@skovgaardmuseet.dk