København deler sine kulturby-erfaringer med Aarhus

Titlen som kulturby fik stor betydning for København i 1996, fortalte direktøren for Wonderful Copenhagen på turisme-konference i Aarhus.

"Det begynder nu – ikke i 2017." Det fastslog Lars Bernhard Jørgensen, direktøren for Wonderful Copenhagen på VisitAarhus’ konference om turisme torsdag. Han var inviteret til at fortælle om Københavns erfaringer med Kulturby-titlen i 1996. En titel, som fik stor betydning for byen.

En ny stolthed
København var fattig og under administration, da bystyret besluttede at gå efter titlen som kulturby. Året 1996 kom til at betyde, at København fik gang i væksten og kom på fode igen, og der opstod en ny stolthed hos borgerne.

Selv om nogle af de kunstneriske projekter under Kulturby 96 kunne virke svært tilgængelige, tiltrak de mange unge, kreative mennesker. En del forblev i byen også efter 1996 og gav København en forynget profil.

Lars Bernhard Jørgensen rådede 2017-folkene til at lægge vægt på, at der bliver sat spor i byen, så Kulturhovedstads-titlen får en effekt også efter 2017 – både i form af bygninger, institutioner og traditioner.

Hold snor i økonomien
For turismen var Kulturby 96 en succes. Wonderful Copenhagen direktøren kunne blandt andet fortælle, at antallet af overnatninger i København i 1996 steg med 11,6%.

Aarhusianerne fik endelig det råd, at der skal holdes stram snor i økonomien omkring 2017:

"Små underskud kan let stjæle billedet fra den store succes," advarede Lars Bernhard Jørgensen.