Ansøgningen til Europæisk Kulturhovedstad er afleveret

Den aarhusianske delegation til pressemødet efter afleveringen

Aarhus afleverede i dag ansøgningen om at blive Danmarks Europæiske Kulturhovedstad i 2017. Læs ansøgningen her.

30. september, 2011

Ved et pressemøde fredag morgen i Kulturministeriet i København afleverede borgmester Jacob Bundsgaard, rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen og projektleder Trevor Davies ansøgningen. Dermed er der taget et stort skridt i den proces, som skal føre til, at Aarhus til næste år bliver udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad.

Borgmester Jacob Bundsgaard hæfter sig ved, at titlen vil kunne skabe en platform for, at Aarhus og resten af Region Midtjylland kommer ud i Europa.

”Det er nødvendigt at gentænke. Vi er på de fleste områder allerede i gang, og vores forhåbning er, at Aarhus 2017 bringer os endnu videre. Samtidig har vi en forhåbning om, at Europæisk Kulturhovedstad 2017 bidrager til forandring og udvikling i en bredere europæisk kontekst,” siger han.

Rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen glæder sig over den stærke opbakning til ansøgningen.

”Samtlige 19 kommuner og Region Midtjylland bakker projektet op økonomisk. Det sender et stærkt signal om, hvor stort engagementet er, og jeg er overbevist om, at det fælles fodslag vil være en styrke for projektet fremadrettet. Det er et projekt, der rækker langt ud over den aarhusianske kommunegrænse,” siger han.

Bent Hansen, formand for Region Midtjylland, er ikke i tvivl om, at det vil være en gevinst for hele regionen, hvis Aarhus ender med at blive udpeget som Europæisk Kulturhovedstad.

”I regionsrådet tror vi på, at det vil være en gevinst for regionen og dens 19 kommuner, hvis Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad. Det vil give os en rigtig god platform at arbejde ud fra. Hvis vi udnytter denne platform rigtigt, kan den blive en meget væsentlig dynamo for udviklingen – ikke blot for kulturlivet, men også for eksempelvis erhvervslivet og sundhedsområdet,” siger han.

Et bedømmelsesudvalg skal nu gennemgå ansøgningen og vil også besøge Aarhus. Derefter skal der afleveres en ny ansøgning. Europæisk Kulturhovedstad 2017 bliver udpeget i efteråret 2012. Projektleder Trevor Davies ser frem mod det videre arbejde.

”Vi er i dag nået et stort og væsentligt skridt videre i vores bestræbelser på at blive Europæisk Kulturhovedstad. Arbejdet er dog langt fra slut. Der venter mange lange seje træk endnu. Jeg vil dog benytte lejligheden til at takke de mange samarbejdspartnere for den store indsats, som de har bidraget med indtil nu,” siger han.

 

Læs ansøgningen ved at klikke her