Sommer med Aarhus 2017 - Rundt i regionen

Sommeren byder på masser af fantastiske oplevelser med Aarhus 2017. Læs mere om de mange spændende events i regionen her:

Callum Morton: Sisyphus 1. juli - 27. august 
Den internationalt anerkendte kunstner Callum Morton præsenterer et omfattende skulpturelt værk på KunstCentret Silkeborg Bad. Værket trækker på stedets historie som kuranstalt, flygtningelejr og bunker under besættelsen.

Museum på Vrangen 1. juli - 1. september 
Hygum Kunstmuseum eksperimenterer med selve museumsbegrebet. I 2017 vil der blive vendt op og ned på museet i overført betydning. Alt, hvad der er inde i museet, flyttes udenfor, og alt, hvad der er udenfor, kommer indenfor. En milepæl er nået, og en ny æra begynder i Hygum.

Rethink Museums - At Rejse Gennem Tid Og Sted 1., 8., 15. og 22. juli
Tusindvis af mennesker bevæger sig dagligt gennem det danske landskab med offentlig transport. I tog, busser og ombord på færger passerer de gennem et landskab, der gemmer på utallige fortællinger om vor fælles kulturarv. At rejse gennem tid og sted skaber en sanselig fortælling i toget om de skjulte historiske begivenheder, der har fundet sted i landskabet lige uden for vinduet.

Hummerdage på Anholt 4. - 6. juli 
Er du vild med jomfruhummer? Så er det her lige noget for dig. Hummerdage på Anholt er en hyldest til denne unikke lokale spise, den danske jomfruhummer, der fanges i havet omkring Anholt.

My Playground - Randers Fortsætter til 19. juli 
My Playground er et mobilt legelandskab, hvor man sætter sine egne grænser, mærker efter i maven og prøver sig frem. Det er et nytænkende og poetisk bud på fremtidens legeplads. Et socialt og legende landskab med unikke oplevelser for alle. Et sted, hvor man stopper op og hvor nysgerrigheden vækkes. 

Grønlandsk kor gentænker og nyfortolker traditionelle viser og sange
Grønlandsk kormusik kan opleves i Aarhus, Lemvig, Thyborøn, Randers og Juelsminde 25. - 30. juli. 

Dunkeltårn: Artist Talks ved billedkunstner Astrid Gjesing og Sisse Lunøe 30. juli
Dunkeltårn er et tårn og et værk i lyd og lys skabt til kysten ved Sydmolen i Hvide Sande Havn. Dunkeltårn er af træ i en åben konstruktion, der tillader publikum at stå inde i tårnet og lytte til lyden

Sommerudstilling på Gaia Akademi Fortsætter til 5. august 
Outsiderkunsten er et fænomen, der kan opstå, hvor man allermindst venter det. Den er skabt af mennesker på kanten af en social normalitet. GAIA Akademi er en kunstskole for mennesker med særlige behov. På sommerudstillingen kan man opleve elevernes arbejde.

Rethink Religion Fortsætter til 6. august
Viborg Museum lancerer i sommerperioden formidlingseventen ”Rethink Religion - på sporet af reformationen i Viborg”. Udstillingen stiller skarpt på Reformationen i anledning af 500-året for Martin Luthers nedfældelse af de berømte 95 teser på kirkeporten i Wittenberg i Tyskland.

Fra Stavnsager til Konstantinopel Fortsætter til 13. august 
Udstillingen Fra Stavnsager til Konstantinopel på Museum Østjylland fortæller den spændende og hidtil ukendte historie om forholdet mellem en lille landsby i Østjylland og den enorme metropol Konstantinopel for 1500 år siden.

Birgit Õigus: Forest Megaphones Fortsætter til 20. august 
Publikum inviteres til at indtage megafonerne og lytte med skærpede ører til naturens mangfoldige rigdom af lyde. I Silkeborg bliver tre af disse megafoner placeret i skoven på Store Ø i Indelukket ved Gudenåen. Denne udstilling kan opleves indtil 20. august. Åbner 7. april. 

Kulturringen: Ticket To Ride Fortsætter til 31. august 
Kulturringen er en enestående chance for at opleve 450 unikke km af det skønneste landskab med særlige kulturtilbud undervejs, der gør cykelturen endnu bedre. Stå af cyklen og udforsk små museer, svøm i havet som en ægte viking og opdag skjulte ruiner og gravhøje fra oldtiden. 

The Sleepover - insitu Fortsætter til 3. september 
På Viborg Kunsthal vil insitu udvikle en udstilling hvor hvert rum vil udforske specifikke emner relateret til Valdemar Daa, som i dag ligger begravet i Viborg Domkirke. Udstillingen vil præsentere en blanding af særligt kommissioneret kunstværker og eksisterende værker af både etablerede og nye kunstnere så vel som en præsentation af researchbaseret artefakter fra samarbejder med eksperter fra andre felter.

Kan opleves hele sommeren:
Socle du Monde 2017
Socle du Monde Biennalen 2017 udfolder sig i et møde mellem op mod 60 kunstnere, der på kryds og tværs udfordrer og diskuterer, hvad der er kunst. Biennalen er inddelt i 7 kapitler, der hver er tilrettelagt af et medlem af det internationale kuratorteam bag biennalen.

Life-boats 
Life-boats er tre 12 meter lange skulpturskibe støbt i beton og skabt af den norske kunstner Marit Benthe Norheim. Skibene repræsenterer tre stadier af et kvindeliv og symboliserer: Længsel, Liv og Minder. På skibenes rejse kan publikum komme ombord og opleve de indre installationer, der blandt andet byder på musik af den norske komponist Geir Johnson. I sommeren besøger Life-boats en række havnebyer langs den jyske østkyst og Fyn: Hov, Horsens, Juelsminde, Fredericia, Middelfart, Sønderborg Gråsten, Aabenraa, Haderslev, Vejle, Aarhus og Ebeltoft. Life-boats kan også opleves ved Papirøen i København i løbet af sommeren.

Ansigt og Identitet - En Face Kunstudstilling 
Udstillingen Ansigt og Identitet undersøger, hvad det ydre udseende, ansigtet og dets iscenesættelse, kan fortælle os om vores selvopfattelse og forholdet mellem udseende og personlighed. 

Young Glass 2017 
Glasmuseet Ebeltoft pulsen på den helt unge glaskunstscene med den internationale udstilling YOUNG GLASS 2017 – en censureret udstilling, som afholdes af museet hvert 10. år

Fire Veje til Norddjurs - Havet, Kalken, Jorden og Købstaden 
På Museum Østjylland i Grenaa kan du opleve et fuldstændigt renoveret, kulturhistorisk museum med helt nye udstillinger.

Nathan Coley: THE SAME FOR EVERYONE
Den anerkendte skotske kunstner Nathan Coley har skabt en række lysende værker, der som mytiske lysmanifestationer binder regionen sammen fra øst til vest.

På Gammel Estrup – Herregårdsmuseet
På Gammel Estrup – Herregårdsmuseet kan man i hele 2017 opleve herregårdens permanente udstillinger, som er en levende fortælling om dansk herregårdsliv og deres internationale forbindelser.

Æ Skawmand 
Kom med ind i hovedet på Æ Skawmand - med din mobiltelefon og et sæt høretelefoner - på en tur rundt i hans fodspor ved Oddesund nær Struer, hvor han færdedes i første halvdel af 1900-tallet. 

FACE - en udstilling om dit ansigt 
Udstillingen ser på menneskets ansigt i et historisk lys.

Hvor der er en vilje 
Juleaftensdag 1949 flygtede Carl August Lorentzen fra sin fængselscelle ved at kravle gennem en 18 meter lang tunnel, som det havde taget næsten et år at grave. I udstillingen præsenterer Horsens Museum en rekonstruktion af FÆNGSLETs bedst kendte og mest spektakulære flugt.

Kineserne kommer
Den farlige kombination af havets strømme, vejret og mennesker har forårsaget tusindvis af skibbrud langs Jyllands vestkyst. Med udgangspunkt i disse skibbrud fortæller vi fascinerende historier.

Søren Lyngsø Knudsen: Gravitational Vibrations
Den danske kunstner Søren Lyngsø Knudsen præsenterer sit værk Gravitational Vibrations – en lydskulptur, der er bygget op omkring en resonanskasse i stål, der står på fire ben i en lille sø inde i de forunderlige Mønsted Kalkgruber.

Når trådene bindes
Da Christian Rantzau i 1638 etablerede en fårefarm ved Herning, blev det startskuddet til en lokal produktion af kvalitetsuld. Fra fårefarmen blev store mængder uld leveret til lokale bønder, som blev i stand til at strikke sokker og vanter. Få hele historien om den tidlige tekstilindustri på udstillingen, Når trådene bindes – fra kriger til kræmmer.

Gentænk Landbrugshistorien
Denne særudstilling fokuserer på landbrugshistorien og landbokultur i Region Midtjylland set i en europæisk kontekst. Nye og gamle historier om landbrug på tværs af regionen og Europa fortælles for at vise, hvordan dansk landbrug er blevet påvirket af lignende kulturer i andre lande. 

OBS: Vær opmærksom på de forskellige arrangørers åbningstider.