Sommer med Aarhus 2017 - Highlights

Sommeren byder på masser af fantastiske oplevelser med Aarhus 2017. Læs mere om de mange spændende highlights her:

Callum Morton: Sisyphus 1. juli - 27. august 
Den internationalt anerkendte kunstner Callum Morton præsenterer et omfattende skulpturelt værk på KunstCentret Silkeborg Bad. Værket trækker på stedets historie som kuranstalt, flygtningelejr og bunker under besættelsen.

Marie Koldkjær Højlund & Morten Riis: 4140 Stemmer 1. juli - 1. september
Lydværket 4140 Voices er en komposition skrevet specielt til monumentet i Mindeparken i Aarhus. Materialet er baseret på optagelser af 4140 mennesker, som fremsiger navnene på de 4140 danske soldater, der faldt under 1. Verdenskrig.

Aarhus Jazz Festival 15. - 22. juli 
Aarhus Jazz Festival har i næsten 30 år hver sommer afholdt en ugelang musikfestival med alle typer af jazz repræsenteret i en god balance mellem internationale artister og danske musikere med plads til både det folkelige, det eksperimenterende og alt det indimellem. Der er hyggelig stemning og god musik, når de over 300 koncerter afholdes på spillesteder, caféer, kunstmuseer, i kirker og på byens torve.

EUTOPIA 26. - 30. juli 
EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL er en multikulturel festival, der handler om mødet. Mødet med kunsten, mødet med hinanden, mødet med andre kulturer, mødet med det kendte, mødet med det fremmede, og vigtigst af alt mødet med sig selv gennem øjenåbnende oplevelser. Hvilket sted er mere naturligt at mødes om det end i Gellerup, hvor mere end 80 nationaliteter bor tæt sammen. 

The Garden - The Present and The Future Fortsætter til 30. juli 
The Present finder sted i byrummet i Aarhus og fokuserer på aktuelle kunstneriske undersøgelser af naturens status i samfundet og dens rolle i den nye globale verden, der kendetegnes af enorme demografiske forandringer, folkespredninger, immigration og bevægelser i global kapital.
The Future præsenteres langs fire kilometer af kysten som en række udendørs installationer. Her afsløres en række nye udfordringer, som mennesket står over for på tærsklen til den antropocæne tid, en æra, der punkterer vores nostalgiske forestilling om menneskets særlige forhold til naturen som en passiv romantisk entitet.

Climate Planet Fortsætter til 13. august 
CLIMATE PLANET består af en gigantisk jordklode – med 24 meter i diameter og 20 meter i højden er den højere end et 5-etagers hus. Inde i den vil en mindre klode tage gæsterne med på en klimarejse gennem Jordens fortid, nutid og fremtid i en forestilling på ca. 40 minutter for både børn og voksne.

The Garden - The Past Fortsætter til 10. september 
ARoS Aarhus Kunstmuseum lancerer den nye ARoS triennale med THE GARDEN – End of Times, Beginning of Times.The Past, der ser på landskabstraditionen og skildrer naturen set i kunstens og idéhistoriens optik, præsenteres på ARoS Aarhus Kunstmuseum. Afsættet for udstillingen er den barokke havearkitektur fra midten af 1600-tallet, den tyske romantik fra starten af 1800-tallet, modernismens gennembrud i begyndelsen af det 20. århundrede samt 1960'ernes Land Art (stedsbestemt kunst).

Kan opleves hele sommeren: 
Socle du Monde 2017
Socle du Monde Biennalen 2017 udfolder sig i et møde mellem op mod 60 kunstnere, der på kryds og tværs udfordrer og diskuterer, hvad der er kunst. Biennalen er inddelt i 7 kapitler, der hver er tilrettelagt af et medlem af det internationale kuratorteam bag biennalen.

Aarhus Fortæller 
Aarhus Fortæller tager publikum med på en tidsrejse gennem Aarhus' historie fra vikingetiden til i dag. Århusianere, deres gæster og turister i byen kan få et overblik over byens historie og et indblik i de særlige træk, der har gjort Aarhus til den by, den er i dag. 

Life-boats 
Life-boats er tre 12 meter lange skulpturskibe støbt i beton og skabt af den norske kunstner Marit Benthe Norheim. Skibene repræsenterer tre stadier af et kvindeliv og symboliserer: Længsel, Liv og Minder. På skibenes rejse kan publikum komme ombord og opleve de indre installationer, der blandt andet byder på musik af den norske komponist Geir Johnson. I sommeren besøger Life-boats en række havnebyer langs den jyske østkyst og Fyn: Hov, Horsens, Juelsminde, Fredericia, Middelfart, Sønderborg Gråsten, Aabenraa, Haderslev, Vejle, Aarhus og Ebeltoft. Life-boats kan også opleves ved Papirøen i København i løbet af sommeren.

Rejsen 
Rejsen er mere end en film, mere end en udstilling. Den er en rumlig, sanselig og visuel oplevelse, der borer i spørgsmålet om, hvilken fællessum vi alle deler, for at finde frem til grundvilkåret for det at være menneske. 

OBS: Vær opmærksom på de forskellige arrangørers åbningstider.