Sommer med Aarhus 2017 - Familie og børn

Sommeren byder på masser af fantastiske oplevelser med Aarhus 2017. Læs mere om de mange spændende event for familier og børn her:

De Rullende Strandkokke 10. - 30. juli
Rethink Urban Habitats, Smag på Aarhus under Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Kommune, byder på spiselige naturoplevelser i vandkanten. Strandkokkene fortæller om den spiselige strandnatur, og har udstyr med til både at fange, indsamle og tilberede strandens råvarer. 

My Playground - Randers Fortsætter til 19. juli 
My Playground er et mobilt legelandskab, hvor man sætter sine egne grænser, mærker efter i maven og prøver sig frem. Det er et nytænkende og poetisk bud på fremtidens legeplads. Et socialt og legende landskab med unikke oplevelser for alle. Et sted, hvor man stopper op og hvor nysgerrigheden vækkes.

Cirkus Summarum 21. juli - 6. august 
Cirkus Summarum er et helt unikt show, hvor dine helte fra DR Ramasjang laver et hæsblæsende cirkusshow med sang, dans, magi og poesi. Musikken spilles af DR Big Bandet. Verdens Bedste Cirkusorkester. Om man er barn, voksen eller et sted midt imellem, så er Cirkus Summarum en sjov, rørende oplevelse, som man kan være sammen om som familie.

EUTOPIA 26. - 30. juli 
EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL er en multikulturel festival, der handler om mødet. Mødet med kunsten, mødet med hinanden, mødet med andre kulturer, mødet med det kendte, mødet med det fremmede, og vigtigst af alt mødet med sig selv gennem øjenåbnende oplevelser. Hvilket sted er mere naturligt at mødes om det end i Gellerup, hvor mere end 80 nationaliteter bor tæt sammen

Alien Ombord Fortsætter til 29. juli
Alien ombord er en håndlavet dukkeforestilling, som kombinerer skyggespil, lydlandskaber og et særlig lille rumvæsen.

Climate Planet Fortsætter til 13. august 
CLIMATE PLANET består af en gigantisk jordklode – med 24 meter i diameter og 20 meter i højden er den højere end et 5-etagers hus. Inde i den vil en mindre klode tage gæsterne med på en klimarejse gennem Jordens fortid, nutid og fremtid i en forestilling på ca. 40 minutter for både børn og voksne.

Rethink Religion - På Sporet af Reformationen i Viborg Fortsætter til 6. august
Henover sommeren lancerer Viborg Museum formidlingseventen Rethink Religion. Det er en udstilling i byrummet, som stiller skarpt på Reformationen i anledning af 500-året for Martin Luthers offentliggørelse af de berømte 95 teser på kirkeporten i Wittenberg i Tyskland. I museets sommersatelit i Nytorvgyde 3 vil der blandt andet være en spændende skattejagt for børn med udgangspunkt i udstillingen.

Kulturringen: Ticket To Ride Fortsætter til 31. august 
Kulturringen er en enestående chance for at opleve 450 unikke km af det skønneste landskab med særlige kulturtilbud undervejs, der gør cykelturen endnu bedre. Stå af cyklen og udforsk små museer, svøm i havet som en ægte viking og opdag skjulte ruiner og gravhøje fra oldtiden. 

Made In Europe - Dansk Bacon på Motorvejene Fortsætter til 3. september
Sommerferien er for legebørn – også på Danmarks Industrimuseum. Her kan du besøge legeudstillingen ”Made in Europe”. Det er en udstilling målrettet børn og legeglade voksne, som har fokus på transport af varer og derigennem sætter fokus på et af grundvilkårene i det moderne samfund: Hvordan får vi hentet og bragt de varer, vi køber og sælger; uanset om det er bacon, designersko eller køleskabe? Centralt i legeudstillingen er et europakort på syv gange fem meter, hvor man kan fjernstyre sin lastbil rundt om i Europa; med kørebog og chaufførkasket.

OBS: Vær opmærksom på de forskellige arrangørers åbningstider.