Sommer med Aarhus 2017 - Aarhus

Sommeren byder på masser af fantastiske oplevelser med Aarhus 2017. Læs mere om de mange spændende events i Aarhus her:

Marie Koldkjær Højlund & Morten Riis: 4140 Stemmer 1. juli - 1. september
Lydværket 4140 Voices er en komposition skrevet specielt til monumentet i Mindeparken i Aarhus. Materialet er baseret på optagelser af 4140 mennesker, som fremsiger navnene på de 4140 danske soldater, der faldt under 1. Verdenskrig. 

Skjulte Steder: Himmelsk Landbrug – Udsøgt Mad 10. - 16. juli 
De senere år har der været tendens til kreative designmæssige tiltag på byernes tagterrasser. Vi tager tråden op og indretter tagterras­sen på Europaplads 16 med lidt landlig idyl med duft af urter og små dyr fra Topkærgård.

De Rullende Strandkokke 10. - 30. juli
Rethink Urban Habitats, Smag på Aarhus under Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Kommune, byder på spiselige naturoplevelser i vandkanten. Strandkokkene fortæller om den spiselige strandnatur, og har udstyr med til både at fange, indsamle og tilberede strandens råvarer. 

Aarhus Jazz Festival 15. - 22. juli 
Aarhus Jazz Festival har i næsten 30 år hver sommer afholdt en ugelang musikfestival med alle typer af jazz repræsenteret i en god balance mellem internationale artister og danske musikere med plads til både det folkelige, det eksperimenterende og alt det indimellem. Der er hyggelig stemning og god musik, når de over 300 koncerter afholdes på spillesteder, caféer, kunstmuseer, i kirker og på byens torve.

Skjulte Steder: Lokalhistorie fra Skyline 17. - 21. og 24. - 28. juli
Fra Arkitektfirmaet C.F. Møllers tagterrasse på 11. sal kan man se store dele af Aarhus by. Du får her en unik mulighed for at spotte specifikke steder via en kikkertopsætning udviklet af Cat Media ApS i Åbyhøj, der sætter fokus på lokalhistoriske perler og levere en spændende lydfortælling om stedets historie.

Grøn Koncert 22. juli 
For langt over 100.000 danskere er Grøn blevet en tradition. På Grøn er der plads til alle mennesker, der har lyst til en hyggelig dag med musik, fest og fadøl.  I løbet af en dag præsenteres det bedste fra den danske musikscene i en bred vifte af musikalske oplevelser. I år kan du blandt andet opleve Christopher, L.O.C. og Scarlet Pleasure. 

Grønlandsk kor gentænker og nyfortolker traditionelle viser og sange
Grønlandsk kormusik kan opleves i Aarhus, Lemvig, Thyborøn, Randers og Juelsminde 25. - 30. jul

EUTOPIA 26. - 30. juli 
EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL er en multikulturel festival, der handler om mødet. Mødet med kunsten, mødet med hinanden, mødet med andre kulturer, mødet med det kendte, mødet med det fremmede, og vigtigst af alt mødet med sig selv gennem øjenåbnende oplevelser. Hvilket sted er mere naturligt at mødes om det end i Gellerup, hvor mere end 80 nationaliteter bor tæt sammen.

Sequin in The Dustrag 28. juli 
Hvad er venskab? En vital alliance, at opleve og tænke sammen, en øvelse i frihed. Igennem skulptur og performance udforsker to britiske kunstnere idéen om venskab. Inspireret af komplekse symbiotiske fohold mellem dyr og natur – lige dele kærlighed og pragmatik.

The Garden - The Present and The Future Fortsætter til 30. juli 
The Present finder sted i byrummet i Aarhus og fokuserer på aktuelle kunstneriske undersøgelser af naturens status i samfundet og dens rolle i den nye globale verden, der kendetegnes af enorme demografiske forandringer, folkespredninger, immigration og bevægelser i global kapital.
The Future præsenteres langs fire kilometer af kysten som en række udendørs installationer. Her afsløres en række nye udfordringer, som mennesket står over for på tærsklen til den antropocæne tid, en æra, der punkterer vores nostalgiske forestilling om menneskets særlige forhold til naturen som en passiv romantisk entitet.

Sonicark - Wind Pillars Fortsætter til 4. august 
Tre svævende vindsøjler fra Sonic Ark former en gigantisk vindmølle eller et usynligt træ af lyde over Europaplads. Her vil den kraftige og nærmest permanente vind dirigere forskellige lydforestillinger, som består af indspilninger fra Aarhus.

Climate Planet Fortsætter til 13. august 
CLIMATE PLANET består af en gigantisk jordklode – med 24 meter i diameter og 20 meter i højden er den højere end et 5-etagers hus. Inde i den vil en mindre klode tage gæsterne med på en klimarejse gennem Jordens fortid, nutid og fremtid i en forestilling på ca. 40 minutter for både børn og voksne.

Roman Signer: Installation Fortsætter til 13. august 
Den schweiziske kunstner Roman Signer er internationalt anerkendt for sine skulpturer, film, videoer og installationer. Hans værker udforsker forholdet mellem pludselige energiudladninger og ro. Hans ’actionskulpturer’ indebærer opsætning, udførelse og optagelse af forstyrrende eksperimenter.

The Garden - The Past Fortsætter til 10. september 
ARoS Aarhus Kunstmuseum lancerer den nye ARoS triennale med THE GARDEN – End of Times, Beginning of Times.The Past, der ser på landskabstraditionen og skildrer naturen set i kunstens og idéhistoriens optik, præsenteres på ARoS Aarhus Kunstmuseum. Afsættet for udstillingen er den barokke havearkitektur fra midten af 1600-tallet, den tyske romantik fra starten af 1800-tallet, modernismens gennembrud i begyndelsen af det 20. århundrede samt 1960'ernes Land Art (stedsbestemt kunst).

Kan opleves hele sommeren: 
Venus Envy - Deborah Kelly på Kvindemuseet
Deborah Kelly sætter spørgsmålstegn ved køn, magt og privilegier og gentænker vores forståelse af billeder. Kelly bruger velkendte og populærkulturelle motiver og skaber med sin enestående collageteknik en ny billedverden, som ofte er både smuk og foruroligende. Med udstillingen VENUS ENVY nyfortolker Kelly den centrale figur i den vestlige kunst: den kvindelige nøgenmodel.

Ovartaci Fields
Udstillingskonceptet Ovartaci Fields er et samarbejde mellem Museum Ovartaci i Risskov og Business Park Skejby. I forbindelse med Kulturhovedstad 2017 - og i spænd med temaet 'Rethink' - præsenterer de to forskelligartede institutioner i samspil 10 særudstillinger. Parken er forvandlet til en udstillingshal og tilbage står et kulturtilbud der indbyder ikke kun nærområdet men alle til at gå på opdagelse i både kunst og virksomheder.

Rethink Urban Habitats: Habitat: Aarhus 
Habitat:Aarhus er en stor, udendørs fotoudstilling med fokus på den aarhusianske natur. Udstillingen indeholder 100 flotte fotos, som skal åbne publikums øjne for det mylder af liv, der findes overalt i byen.

Aarhus Fortæller  
Aarhus Fortæller tager publikum med på en tidsrejse gennem Aarhus' historie fra vikingetiden til i dag. Århusianere, deres gæster og turister i byen kan få et overblik over byens historie og et indblik i de særlige træk, der har gjort Aarhus til den by, den er i dag. 

Ronan og Erwan Bouroullec: Oui 
I løbet af de seneste 20 år har brødrene Bouroullec designet et væld af stole, sofaer, borde, lamper, skriveborde, tallerkener, skillevægge, keramik, glas og tekstiler. Til Kunsthal Aarhus skaber Ronan og Erwan Bouroullec en række nye udendørs siddeinstallationer, produceret i samarbejde med Kvadrat, som vil fungere som mødesteder i kunsthallens park. 

Smykkeskrinet 
Berømte sølvsmede og designere som Mogens Ballin, Thorvald Bindesbøll, Kay Bojesen, Nanna Ditzel, Henning Koppel, Svend Weihrauch og Georg Jensen er blandt de mange kunstnere, der er repræsenteret med ikoniske værker i Den Gamle Bys udstilling Smykkeskrinet.

Køn Redelighed 
Hvad betyder køn i vores samfund? Det sætter Kvindemuseet fokus på, når de åbner op for den nye permanente udstilling Køn Redelighed.

OBS: Vær opmærksom på de forskellige arrangørers åbningstider.