Rescue / Public Movement

Aarhus 2017 Commission og en del af Little Rebellions
Præsenteret af Public Movement

Rescue er politikkens dans, en endeløs forberedelse og øvelse på en uundgåelig katastrofe. Rescue finder sted i ruinerne fra en ukendt hændelse og er en øvelse i at redde liv samt en gadefest der fejrer intimiteten, som kan skabes mellem to menneskelige kroppe.

På en bunke af murbrokker vil fem medlemmer fra Public Movement performe en komposition af bevægelser afledt af deres research og træning med redningsstyrker i Israel og Europa.

Rescue er en koreografi af undsætning og frigørelse, en udvidelse af funktionelle bevægelser, velkendte og brugbare, som tilpasses med synkronisering og timing for at skabe en politisk dans. Langt fra trusler og traumer skaber de nøje synkroniserede bevægelser, en følelse af fællesskab forbinder performere og forbigående, et sted mellem fare og medfølelse.

En ny længerevarende version af Rescue er særligt skabt til Aarhus som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. I fire timer hver dag på Pustervig Torv vil Rescue finde sted.

Rescue er baseret på aktion Emergency (2008) af Omer Krieger og Dana Yahalomi.

Public Movement er en performativ forskningsgruppe, der undersøger og iscenesætter politiske handlinger i det offentlige rum. I de sidste 11 år har Public Movement udforsket regulativer, kræfter, agenter, politikker, formationer af identitet og systemer af ritualer, der styrer dynamikkerne af offentligt liv og offentlige rum. Public Movement undersøger de politiske og æstetiske muligheder der bor i en gruppe af mennesker, der optræder sammen.

Public Movement blev startet i december af Omer Krieger og Dana Yahalomi, og i 2011 blev Dana Yahalomi Public Movement’s eneste instruktør.

Public Movement medlemmer: Ran Ben Dror, Maayan Choresh, Laura Kirshenbaum, Meshi Olinky, Danielle Shufra
Musik af: Yoni Silver
Production Manager: Adi Nachman

Støttet af ARTIS.

DATO
18. og 19. august

Spilletider:
18. august mellem klokken 16.00 - 20.00
19. august mellem klokken 12.00 - 16.00 

VENUE
Pustervig Torv

PUBLIKUM
Alle