Across the Floor på Aarhus Rådhus

Foreningen Across The Floor er blandt de lokale aktører på den aarhusianske musikscene, som er invitereret  af 2017 til at bidrage med indhold til ét af de mange steder i Aarhus by, som fyldes med musik under afslutningsfesten d. 9. december.

Foreningen, som arbejder med eksperimenterende musik og lydkunst, vil præsentere et program af eksperimenterende musik og lydkunstartister i Aarhus Rådhus fra kl. 18.30 - 01.30.

Udover hovedscenen i Rådhushallen er der i samarbejde med det lokale label Taarnet Tapes programlagt tre koncerter til en mindre scene i kælderen under Rådhuset, hvor talenter fra det eksperimenterende vækstlag kommer på banen.

Som supplement til den musikalske oplevelse vil publikum også kunne gå på opdagelse i en visuel verden med videoprojektioner og iscenesættelse af Rådhusets arkitektoniske dimensioner, som du aldrig har oplevet dem før.

Læs mere om Across The Floor og Tarnet Tapes.

PROGRAM:
19.00: Alex Mørch (Kælderscene)

19.45: Pantherhouse (Kælderscene)

20.30: Nils Gröndahl (Hovedscene)

21.15: Tettix Hexer (Kælderscene)

22.00: Narcosatanicos (Hovedscene)

23.15: Michael Rother(plays NEU!, Harmonia & Solo Works)

(Hovedscene)

Hovedscenen (Rådhushallen):

Michael Rother:
For mange er multiinstrumentalisten Michael Rother en af nøglepersonerne fra den innovative periode på den tyske musikscene i 1970'erne. Han er tidligere medlem af det legendariske tyske Krautrockband NEU! og kortvarigt medlem af bandet Kraftwerk.  Hans musik har været inspirationskilde for flere generationer af musikere såsom David Bowie, Brian Eno, Radiohead og Sonic Youth. Med sig bringer han sit ensemble bestående af Franz Bergman (Camera) og Hans Lampe, som lagde trommer til det genresættende album ’Neu! '75’. Forvent en rejse ind i musikhistorien med en af de helt store artister, som har været med til at definere den moderne rockmusikkultur, vi kender i dag. Intet mindre.

Lær Michael Rother bedre at kende her.

Narcosatanicos:
Narcosatanicos er et Aarhus-baseret band, som spiller avantgardistisk støjrock. Bandet har rumsteret i den danske undergrund siden 2013, og de har i løbet af de seneste år nydt opmærksomhed inden for den internationale eksperimenterende rockscene. For nylig udgav de deres andet album på det legendariske pladeselskab Bad Afro Records. Bandets univers er et kontrolleret, kaotisk støjinferno, som er uroopvækkende og rensende på én og samme tid.

Lær Narcosatanicos bedre at kende her.

Nils Gröndahl 
Nils Gröndahl er en garvet livemusiker, som udover sit mangeårige engagement i Aarhusbandet Under Byen har spillet med en række andre danske bands (Broken Twin, Liberty Balance, Jacob Bellens etc.). I forlængelse af sin soloplade ’Endlos Routinen’ har Gröndahl spillet en række roste koncerter bl.a. på SPOT Festival. Med loops, forvrænget violin og urskrig, skræller Gröndahl sig selv dybsindigt og raffineret ind til benet som performer og eksponerer det moderne menneskes tilstand med bevægende overskud og mesterlig musikalitet.

Lær Nils Gröndahl bedre at kende her.

Kælderscenen (under Rådhuset)

Pantherhouse:
Pantherhouse er et soloprojekt af Jacob Eddison (tidligere Acid Twin). I sine kompositioner kombinerer Jacob brugen af loops, field recordings og kassettebånd til at skabe langsomme, knitrende og melodiske lydlandskaber med stor dybde og bredde.

Lær Pantherhouse bedre at kende her.

Tettix Hexer
Tettix Hexer er et intenst, stemningsladet soloprojekt af Jens Leonhard Aagaard. Musikken drives frem af svævende synths, som spinder snørklede og mystiske lydbilleder, der sender tankerne hen på syrede drømme og uendelige nætter.

Lær Tettix Hexer bedre at kende her.

Alex Mørch
Alex Mørch har de seneste år etableret sig som et af de mest spændende up-coming navne indenfor den eksperimenterende musik i Aarhus. Med en kunstnerisk spændvidde i alt fra noise til opera skaber Mørch koncerter, som ofte er medrivende og fantastisk uforudsigelige koncept-bårne performances.

Lær Alex Mørch bedre at kende her.

Sted: Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2
Tid: 18.00 – 01.30 

Se eventen her

Se Facebook-event her