Skolen for Trends og Gastronomi

Skolen for Trends og Gastronomi byder på en masse spændende events i 2017:

MAD PÅ REJSEN – HAMMEL TUR/RETUR I 40’ERNE
Tag med på en gastronomisk tidsrejse tilbage til en dansk jernbanerestaurant i 1940'erne. Den ikoniske ventesal på Aarhus-Hammel-linjen lægger scene til en autentisk, historisk madoplevelse, hvor det traditionelle danske køkken er på menuen. Det smukke lokale bliver elegant dekoreret til en formel middag, der passer til en tid med fin mad på fantastiske steder. Menuen og de servicemindede tjenere sørger for, at de 'rejsende' gæster får en magisk oplevelse, når de rejser tilbage til 1940'erne.

DATO
9. Februar

VENUE
Cafeen, Folkestedet, Aarhus

PUBLIKUM
Alle

BUNDEN AF DIT KØLESKAB
I stedet for at smide grimme grøntsager, frugt, daggammelt brød og mel ud, så lav mad af det! Deltagerne inviteres til at indlevere rester fra køleskabet om morgenen, før de går på arbejde eller til forelæsninger. Sidst på dagen mødes alle i kantinen på Aarhus Tech til en fælles event inklusive et måltid tilberedt af produkter, som ellers ville være blevet kasseret.

DATO
4. Maj

VENUE
Aarhus Tech, Aarhus

PUBLIKUM
Alle

MIDDAG AF NATURENS RÅVARER
Dette event sørger for, at deltagerne lærer om de vilde, spiselige råvarer i det fri, i skoven og ved stranden og finder ud af, hvordan disse fødevarer kan tilberedes og blive en vigtig del af et måltid.

DATO
30. Maj

VENUE
Cafe Skovbrynet, Aarhus

PUBLIKUM
Alle

EN PØLSE SKAL SERVERES MED FØL'SE
Det kræver ikke stort og smart udstyr at fremstille en gourmetpølse – det er faktisk stik modsat! Udstyret er mindre vigtigt, det er råvarerne i pølsen, der tæller. Deltagerne får et startsæt med kød, basiskrydderier, tarme og udstyr, og lærer at fylde deres egen gourmetpølse.

DATO
1. Juni og d. 30. November 

VENUE
Aarhus Tech

PUBLIKUM
Alle

DET SKAL DU SMAGE, FØR DU DØR
En smagsfestival, hvor deltagerne får mulighed for at smage en bred vifte af råvarer og retter, som er blevet glemt eller er ukendt af mange. Vi inddeler eventen i forskellige smagsgrupper og smagsoplevelser – strand og skov – lokalt dansk køkken – nordiske specialiteter – etniske retter.

DATO
21. September

VENUE
Cafeen, Folkestedet, Aarhus

PUBLIKUM
Alle

FRA HADERET TIL LIVRET
De unge deltagere fortæller skolen om retter og råvarer, de ikke kan lide eller har lyst til at spise. Måske har de en rigtig god historie om det. Vi tilbereder en eller flere retter med 'hademad'. Deltagerne kommer senere tilbage til skolen sammen med en ven eller to og smager den 'nye ret' og lærer at holde af smagen af en gammel fjende på en ny måde.

DATO
4. Oktober

VENUE
Aarhus Tech

PUBLIKUM
Alle

Havens overskud af frugt og grønt
Udnyt de overskydende frugter, bær og grøntsager til noget fornuftigt. Haveejere og hjemmeavlere kan indlevere deres ekstra frugter, grøntager og bær om morgenen sammen med syltetøjsglas svarende til mængden af indleverede råvarer. Senere på dagen kan syltede og fermenterede produkter på glas afhentes og smages.

DATO
27. September

VENUE
Aarhus Tech

PUBLIKUM
Alle

MIDDAG I MØRKE
Smag, lugt og oplev et virkelig unikt, sanseligt middagsevent. Deltagerne får serveret et måltid i en fuldstændig mørklagt restaurant. Når man tager synet væk, får du mulighed for at opleve, hvad der sker, når man spiser ved hjælp af alle sine sanser lige fra smagsløg, lugtesans og følelsen af madens konsistenser. De spisende gæster bliver udfordret og overrasket under deres middag i mørket.

DATO
12. December

VENUE
Cafe Skovbrynet, Aarhus

PUBLIKUM
Alle