Jasmina Cibic: A shining city on a hill

En del af Coast to Coast

Den spændende slovenske kunstner Jasmina Cibic arbejder med performance, installation og film og anvender forskellige strategier og virkemidler til at redefinere eller genoverveje, hvordan nationalstaterne sættes i scene.

Som rammer og rekvisitter anvender Cibic arkitektur og kunst, der er blevet brugt af nationalstater og politiske organer i deres udøvelse af kontrol og politiske ritualer. Hendes nye værker fokuserer på casestudier, såsom de alliancefrie landes bevægelse, EXPO-præsentationer i det 20. århundrede og branding af det tidligere Jugoslavien.

Kunstnerens intense installationer omfatter ofte længerevarende performance, eksperimenterende teater og kunstneriske genstande og rum, der kombinerer elementer fra arkitektur, musik, forskning og håndværk samt fabriksfremstillede produkter, der alle er udvalgt på grund af deres specifikke kontekstuelle og historiske betydning.

Når udstillingen åbner d. 22. april er der verdenspremiere på Jasmina Cibics film Nada act: II, som er optaget på Aarhus Rådhus.

Støttet af Det Obelske Familiefond og 15. Juni Fonden

DATO
22. april - 21. maj

VENUE
'O' Space, Aarhus

PUBLIKUM
Alle