Angelica Mesiti: Mother Tongue

Aarhus 2017 Commission og del af Coast to Coast

Den australske billedkunstner Angelica Mesiti stiller med sit videoværk Mother Tongue spørgsmålet: Hvordan lever mennesker bedst muligt sammen? Angelica Mesitis svar tager os med ind i sprogets og musikkens verden, hvor hun undersøger, hvordan ord og toner kan bringe os tættere på mennesker, som er migreret til Danmark.

Mother Tounge kan opleves gratis fra den 10. november til den 10. december i ’O’ Space i Aarhus.

Værket Mother Tongue er indspillet i forskellige lokalsamfund i Aarhus, blandt andet på det ikoniske Aarhus Rådhus, i DOKK1 og i Gellerup. Det er kunstnerisk undersøgelse af sproget og sangens rolle i vores kulturelle tilhørsforhold fra vugge til grav. Vuggeviser bliver forvandlet til slagsange, og rytmer bliver til leg og disciplineret struktur.

Værket er skabt til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017:

Mesiti præsenterer en selvsikker skarphed hos danskerne, hvis historie binder folk sammen i forhold til grupper af nytilkomne, som på deres side skal finde en ny måde at høre til på, samtidig med at de fastholder deres egne sange, sprog og ritualer. Kulturerne skal mødes på en måde, så mennesker kan eksistere side om side og skabe en ny fælles kultur og fremtid - med fornyet energiHellere integreret end assimileret.

På trods af værkets lidt mørke og dystre anstrøg er Mother Tongue et afdæmpet og optimistisk værk, fyldt med medmenneskelighed. Mesiti skildrer mennesker midt i en social omstillingsproces. Alle medvirkende opretholder deres egen balance mellem gammelt og nyt, fortid og fremtid. Alle har et fælles mål, nemlig at leve på det samme smukke sted, hvor månen svæver på en blå nattehimmel,” forklarer Juliana Engberg, programdirektør hos Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Mesitis rolige filmtempo afspejler den langsommelige udviklingsproces, som kendetegner menneskers integration i et andet samfund. Det ene scenarie afløser det næste og fremhæver på skrøbelig vis de forskellige kvaliteter ved fællesskab.

Mesitis værk handler om alle steder, hvor man oplever tilstrømning af fremmede. Det skildrer de kulturmøder, som både giver en ny, vovet vitalitet og en sødmefuld melankoli ved tanken om det enkelte menneskes oprindelige hjemstavn.

Mother Tongue af Angelica Mesiti vises i ‘O’ Space, Mindet 6, Aarhus fra d. 10. november til d. 10. december 2017. Gratis adgang.

’O’ Space støttes af Købmand Herman Sallings Fond, Den Obelske Familefond, 15. Juni Fonden, Kvadrat, Ege, Olav de Linde og Panasonic Nordic – Denmark.

DATO
10. november - 10. december

VENUE
'O' Space, Aarhus

PUBLIKUM
Alle