Miljøminister sparker første fase af Kulbroen i gang

Onsdag 17. juni sår miljøminister Kirsten Brosbøl i bogstavelig forstand de første frø til Kulbro-projektet på Sydhavnen i Aarhus. Projektet er støttet af Miljøministeriet, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Aarhus Kommune og Realdanias kampagne Underværker.

Miljøminister Kirsten Brosbøl markerer sammen med foreningen Kulbroens Venner, Smag på Aarhus, 4H og Naturhistorisk Museum starten på to plantedage, der er første skridt i arbejdet med det nye rekreative område under broen. Der skal plantes frugttræer, bærbuske og bygges højbede og siddemøbler, så området er klar til brug henover sommeren.

”Jeg er super glad for at være med til at sparke dette spændende projekt i gang. Det gør mig stolt at plante de første spirer til et projekt, der både kan blive til stor glæde for aarhusianerne og et nyt fysisk vartegn for byen. Samtidig er det godt at se den store opbakning fra Aarhus Kommune og den positive opmærksomhed fra mennesker i hele Danmark,” siger Miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, Kristian Würtz kigger også forbi og ser frem til at følge udviklingen af det eksperimenterende byrum og den betydning, det kommer til at få for området.

”Kulbroen er et projekt, der kan være med til at give dette udviklingsområde karakter, og jeg synes det er fantastisk, at det er områdets iværksættermiljø, der har fået ideen og taget initiativet. Vi skal noget helt særligt i Sydhavnen, som ikke skal være en ørken i glas og stål. Det skal være en levende og kreativ bydel med den sjæl og identitet, som kulbroen kan levere,” siger Kristian Würtz.

Alle er velkomne på Sydhavnen for enden af Jægergårdsgade d. 17. og 18. juni mellem kl. 09 og 17. Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) deltager kl. 10-11. Der vil være økologisk kaffe og frisklavet tomater og æg over bål med brød og chutney til de frivillige.

”Det her er første skridt frem mod et levende og spændende Sydhavnen, som mange flere kan benytte i fremtiden. Da området her også er forurenet af den tidligere industri, laver vi i løbet af plantedagene også et testområde, hvor vi eksperimenterer med at rense jorden ved hjælp af særlige planter. Det bliver rigtig spændende at følge resultatet af,” siger Martin Thim, talsmand for Kulbroens Venner.

Efter planen skal også de første urbane sportsaktiviteter som klatrevæg og streetbasket starte op inden august, og Kulbroens Venners arkitektgruppe arbejder lige nu med at designe unikke siddemøbler, som tager udgangspunkt i broens former og materialer.

De bakker op om Kulbro-projektet:
Kulbroen er støttet af Miljøministeriet, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Aarhus Kommune og Realdanias kampagne Underværker.

Til plantedagene er der desuden indgået samarbejde med:
• 4H og deres projekt ”Fælleshaver i byen” støttet af Nordeafonden
• Smag på Aarhus og deres projekt ”Smag på Aarhus” støttet af Nordeafonden
• Naturhistorisk Museum og deres projekt ”Rethink Urban Habitats”, der er støttet af Aarhus 2017