Kunstnere vil bygge bro mellem Godsbanen og Gellerup

Kreative kræfter i Gellerup skal ind i fællesskabet. Støtte fra kulturhovedstaden til samarbejde om kunst, som kan bygge bro mellem beton og by.

Der er masser af kunstnere og kreative mennesker i Gellerup. De kommer bare for sjældent frem i lyset. Det mener folkene bag Billedkunstcentret ved Godsbanen i Aarhus. Centret vil nu have fat i de skjulte kreative kræfter i Gellerup.

Fra Godsbanen til Gellerup
For nylig har Fonden Aarhus 2017 støttet Aarhus Billedkunstcenter med 73.000 kr. Pengene skal bruges til at få sat gang i projektet ”Fra Godsbanen til Gellerup.”

Projektet skal give kunstnere mulighed for i samarbejde med beboere i Gellerup at lave nytænkte byrum og kunstværker på arealet ved Godsbanen og i Gellerup. Tanken er, at kunsten kan give bydelen et mere positivt image og bygge bro mellem 8000 og 8220.

En kunstnerisk gangsti
En af idéerne er, at en kunstner i samarbejde med skolebørn skal udsmykke en gangsti fra midtbyen til Gellerup. En anden idé er, at lokale kreative kræfter skal sætte deres præg på den nye bygade, som anlægges gennem Gellerup i forbindelse med den store byfornyelsesplan i området.

Kreative kræfter forenes
Anja Raithel, der er leder af Billedkunstcentret ved Godsbanen oplever ofte, at udenlandske kunstnere har svært ved at trænge ind i de kunstneriske fælleskaber. Hun håber med det nye projekt at få en mulighed for at inddrage kreative kræfter i Gellerup og forene dem med det eksisterende kunstnermiljø.

”Der findes sandsynligvis en gruppe af oversete forfattere, digtere, musikere og billedkunstnere i Gellerup, der ikke er en del af det kunstneriske miljø i byen,” siger Anja Raithel til Jyllands-Posten.

Hun vil gerne have fat i de udenlandske kunstnere, så de kan være med til at sætte deres præg på processen i forbindelse med ombygningen af Gellerupparken. Tanken er, at man ved at inddrage de lokale kunstnere i forløbet kan fremme integrationen og følelsen af medborgerskab.