Efterårsferie med Aarhus 2017 - Aarhus

Efterårsferien byder på masser af fantastiske oplevelser med Aarhus 2017. Læs mere om de mange spændende events i Aarhus her:

Edda 14. Okt. - 20. Okt. 
Oplev et af kulturhovedstadsårets absolutte højdepunkter, når teaterlegenden Robert Wilson kommer til Aarhus Teater.

New Danish Modern 13. Okt - 21. Okt.
Danmark er design! New Danish Modern – en hovedevent under Europæisk Kulturhovedstad - sætter dansk design i et historisk perspektiv med særligt fokus på nutidigt og fremtidigt design. 

cOPERAtion: Agony - An Eating Opera 20. Okt- 27. Okt.
AGONY er et operafikseret digt, et delikat, eftertænksomt og grænseoverskridende værk af komponisten Line Tjørnhøj, hvor publikum inviteres på middag. Dramaturgien følger festmåltidet og dets rytme, og teksten er en allegori over det moderne menneskes eksistens i skyggen af truende ulykker.

Foodfilm Festival 12. Okt. - 18. Okt. 
Aarhus omdannes til en smeltedigel af kulturelle og gastronomiske oplevelser. Festivalgæster inviteres til sanselige filmoplevelser, hvor mad har hovedrollen. 

Aalheiur S. Eysteinsdottir Residency 20. Okt. - 28. Okt. 
Aðalheiður S. Eysteinsdóttir har de sidste 20 år bygget træskupturer om mennesker, personlighed og respekt for livet. Under sit residency i non–space vil hun skabe en involverende kunstinstallation om bevægelse, liv og næring i samarbejde med lokal smed og arkitekt Mads Hvidkjær Binderup. 

Fresh Eyes 12. Okt. - 29. Okt. 
Torsdag den 12. oktober kl. 16 åbner udstillingen FRESH EYES med deltagelse af elleve fotokunstnere og syv forfattere, som fra 2013-2016 har været i Aarhus.
Kunstnerne har set Aarhus med friske øjne og fortolker byen på hver deres individuelle måde. FRESH EYES udfolder sig på seks forskellige 'udstillingsstationer' i byrummet omkring Galleri Image og giver publikum muligheden for at gå på opdagelse i de forskellige fremstillinger af Aarhus og opleve byen på ny.

Aarhus Hjerte: Hjerterum Indtil 29. Okt. 
Udstillingen er skabt specielt til Museum Ovartaci, og titlen HjerteRum, tager afsæt i vores nære forhold til hjertet i såvel fysiologisk som symbolsk forstand.

Song Dong Collaborations Indtil 29. Okt. 
Kage-værket Eating the City er spist, men Song Dong har medbragt en by skabt af LEGO fra Kina. LEGO byen kan ses som en del af udstillingen Collaborations. 

Billedstorm: Kvindemuseet Indtil 30. Dec
Kvindemuseet fokuserer på billedrepræsentationen af kvinder, køn og seksualitet til forskellige tider: Hvem ser og hvem bliver set på? Hvad forargede engang, og hvad kan forarge i dag? Udstillingens værker danner baggrund for en historiefortælling om køn og tabuer i forbindelse med kvindens placering i kunsten som både kunstner og som objekt.

Fraværets nærvær  - Indtil 7. januar 
Publikum får mulighed for at møde personlige og religiøse fortællinger gennem genstande og kunstværker fra både Cypern og Danmark. Alle er fortolkninger af de afdødes betydning for vores liv. Hvad betyder den dødes krop, ritualer og fortællinger? 

Tryk play for mord - Indtil 31. December 
Tryk play for mord inviterer lytterne ud på en nervepirrende podwalk i Aarhus gyder og stræder.
Simone Ventrigada bliver fundet myrdet i en snæver baggyde i Århus midtby. Stranguleret med noget lyserødt polyesterlignende materiale. Der er ingen vidner men meget hurtigt en oplagt mistænkt

Rethink Urban Habitats: Habitat: Aarhus - Indtil 22. Oktober
Habitat:Aarhus er en stor, udendørs fotoudstilling med fokus på den aarhusianske natur. Udstillingen indeholder 100 flotte fotos, som skal åbne publikums øjne for det mylder af liv, der findes overalt i byen.

Imaginaria - Indtil 22. Oktober
NOVAM ARTEM præsenterer, i forbindelse med Aarhus Kulturhovedstad 2017, den illustrative gadeinstallation IMAGINARIA som en udstilling på de to centrale lokationer Rådhusparken og i Posthussmøgen i Aarhus midtby.   

Kan opleves hele efteråret: 

Ovartaci Fields
Udstillingskonceptet Ovartaci Fields er et samarbejde mellem Museum Ovartaci i Risskov og Business Park Skejby. I forbindelse med Kulturhovedstad 2017 - og i spænd med temaet 'Rethink' - præsenterer de to forskelligartede institutioner i samspil 10 særudstillinger. Parken er forvandlet til en udstillingshal og tilbage står et kulturtilbud der indbyder ikke kun nærområdet men alle til at gå på opdagelse i både kunst og virksomheder.

Aarhus Fortæller 
Aarhus Fortæller tager publikum med på en tidsrejse gennem Aarhus' historie fra vikingetiden til i dag. Århusianere, deres gæster og turister i byen kan få et overblik over byens historie og et indblik i de særlige træk, der har gjort Aarhus til den by, den er i dag. 

Ronan og Erwan Bouroullec: Oui 
I løbet af de seneste 20 år har brødrene Bouroullec designet et væld af stole, sofaer, borde, lamper, skriveborde, tallerkener, skillevægge, keramik, glas og tekstiler. Til Kunsthal Aarhus skaber Ronan og Erwan Bouroullec en række nye udendørs siddeinstallationer, produceret i samarbejde med Kvadrat, som vil fungere som mødesteder i kunsthallens park. 

Smykkeskrinet 
Berømte sølvsmede og designere som Mogens Ballin, Thorvald Bindesbøll, Kay Bojesen, Nanna Ditzel, Henning Koppel, Svend Weihrauch og Georg Jensen er blandt de mange kunstnere, der er repræsenteret med ikoniske værker i Den Gamle Bys udstilling Smykkeskrinet.

Køn Redelighed 
Hvad betyder køn i vores samfund? Det sætter Kvindemuseet fokus på, når de åbner op for den nye permanente udstilling Køn Redelighed.

OBS: Vær opmærksom på de forskellige arrangørers åbningstider.